11 nov. 2015 | 11:42

O oră de pedalat devine o zi cu electricitate: bicicleta care dă curent

ACTUALITATE
O oră de pedalat devine o zi cu electricitate: bicicleta care dă curent

Oamenii se plâng adesea că facturile la energie sunt din ce în ce mai costisitoare. În același timp, mai spun că sunt atât de ocupați, încât nu găsesc timp pentru exerciții fizice.

Cele două probleme par să-și fi găsit rezolvarea într-o invenție care-i aparține lui Manoj Bhargava, miliardar de origine indiană. Acesta a creat o bicicletă care poate alimenta cu energie timp de 24 de ore o locuință din mediul rural, dacă o singură persoană pedalează timp de o oră.

Miliardarul Bhargava și echipa sa au creat bicicleta hibrid, sperând că vor rezolva în acest mod ingenios lipsa de energie electrică, cu care se confruntă un număr mare de oameni din întreaga lume. „Totul necesită energie”, a spus Bhargava, care a subliniat că aproximativ jumătate din populația planetei nu are acces la energie electrică sau accesul se limitează la două, trei ore.”Accesul la energie curată și gratuită va permite comunităților care trăiesc în sărăcie nu numai să-și lumineze casele, ci să se și conecteze la internet pentru a se instrui”, a mai spus Bhargava.

Bicicleta miliardarul indian ar putea furniza curent electric pentru aproximativ 1,3 miliarde de persoane care trăiesc în mediul rural, în țările sărace, iar în țările bogate ar putea fi utilizată pentru a reduce consumul de energie, dar și ca o modalitate ieftină și plăcută de slăbit.