Acest GPS pentru bicicletă te ghidează fără să-ți distragă atenția

Acest GPS pentru bicicletă te ghidează fără să-ți distragă atenția

Piața de GPS-uri pentru biciclete nu este foarte mare, dar un gadget a reușit să atragă atenția mulțumită ușurinței de folosire și a designului minimalist.

Se numește BeeLine și este prezentat ca o modalitate ușoră de a naviga în jungla urbană. Să folosești o bicicletă este cea mai ușoară metodă de a te deplasa prin aglomerația din trafic.

Totuși, nimeni nu știe toate străduțele din oraș, iar uneori ai nevoie  de îndrumări pentru a nu te rătăci. Spre deosebire de mașini, unde este destul de simplu să verifici GPS-ul, la bicicletă e nevoie de gadgeturi speciale, care nu sunt tot timpul foarte practice sau ergonomice.

Beeline se montează pe ghidon și te ajută să te ghidezi atunci când pedalezi. Se conectează la smartphone printr-o aplicație specială, își extrage rutele din Google Maps și are o interfață similară unei busole.

Mai exact, după ce ai introdus destinația, pe micuțul gadget va apărea o săgeata care se va roti în funcție de orientarea ta, pentru a-ți spune încotro trebuie să ajungi.

Partea cea mai interesantă este că Beeline nu are un senzor GPS instalat. Se folosește de cel al telefonului, dar și de un accelerometru și de un giroscop și un magnetometru. Proiectul este în curs de finanțare pe Kickstarter, depasind deja suma necesara de 60.000 de lire. Gadgetul costă aproximativ 40 de lire și va fi livrat abia în vara lui 2016.

Citește și: