15 mai 2015 | 12:20

Mașinile Google care se conduc singure vor circula pe străzile din California [VIDEO]

ACTUALITATE
Mașinile Google care se conduc singure vor circula pe străzile din California [VIDEO]

Google a anunțat că mașinile sale vor începe să circule din această vară pe străzile publice din California.

Programul prin care Google vrea să introducă pe piață mașinile capabile de a se conduce singure va intra într-o nouă fază în perioada următoare. Compania din Mountain View a anunțat că autovehiculele sale vor putea fi văzute pe străzile publice din California în această vară. Marele anunț a fost făcut de Chris Umson, cel care se ocupă de programul ”Google Self-Driving Car”, prin intermediul unei postări pe blogul companiei.

google masina autonoma 2

După cum scrie și Verge, mașinile se vor folosi de același software implementat și pe modelele Lexus RX450h. Până la acest moment, vehiculele au acumulat aproape 1,6 milioane de kilometri parcurși, sau echivalentul a 75 de ani de experiență în condus. Mașinile, însă, vor avea viteza limitată la 40 km/h și vor avea permanent un șofer la bord care va interveni în orice situație de urgență.

”Vrem să observăm modul în care comunitatea percepe și interacționează cu vehiculul și să descoperim problemele caracteristice unui vehicul autonom”, a scris Umson în postarea menționată mai devreme. După cum probabil știți, mașinile Google au fost implicate în nu mai puțin de 11 accidente în ultimii șase ani de teste. De fiecare dată, însă, compania a declarat că nu a fost vina vehiculului, ci a celorlalți șoferi din trafic.