13 iul. 2015 | 17:33

MakerBot v-a vândut imprimate 3D defecte de dragul statisticilor

ACTUALITATE
MakerBot v-a vândut imprimate 3D defecte de dragul statisticilor

Într-o perioadă în care imprimantele 3D aveau preţuri fabuloase, cei de la MakerBot se îmbogăţeau prin vânzarea de imprimante defectetuoase.

Aţi fi tentaţi să credeţi că, având în vedere competiţia acerbă din industria IT, nu mai există companii care să aducă pe piaţă intenţionat produse cu probleme mai mici sau mai mari. Din păcate v-aţi înşela. Un proces intentat de un număr foarte mare de persoane împotriva MakerBot şi al companiei mamă Stratasys confirmă un comportament maliţios al conducerii companiei.

Cazul a fost intentat pornind de la a cincea generaţie de imprimante 3D Replicator de la MakerBot. Aparent, acestea au fost livrate către utilizatori cu capul de imprimare defect, componenta responsabilă de topirea şi depozitarea filamentului de plastic fiind predispusă la blocare. Motivul din spatele acestor practici a avut legătură cu stasticile livrate către investitorii care trăiau cu impresia unei false explozii la capitolul cerere din piaţă, timp în care, MakerBot făcea compromisuri semnificative la controlul calităţii şi se străduia să repare un număr important de imprimante întoarse în garanţie. Pierderile de milioane de dolari ale investitorilor au venit abia în momentul în care era prea târziu, iar numărul angajaţilor producătorului de imprimante 3D scăzuse drastric.

Având în vedere numărul semnificativ al dovezilor prezentate la proces împotriva MakerBot, nu prea se pune problema cine va câştiga cauza, ci mai degrabă cât de scumpă va fi decizia judecătorului pentru compania americană. Lucrurile nu ar fi părut atât de grave dacă MakerBot şi-ar fi asumat de la început vina. Au făcut însă mai multe gesturi, precum închiderea discuţiilor de pe o comunitate Google Groups, care nu îi pun într-o lumină pozitivă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele