24 mai 2015 | 10:06

Lentilele bionice te ajută să vezi ca Superman

ACTUALITATE
Lentilele bionice te ajută să vezi ca Superman

Cei care au probleme cu vederea știu cât de incomozi sunt ochelarii și cât de pretențioase sunt lentilele de contact. O echipă de oameni de știință par a fi găsit o alternativă care ar putea schimba modul în care vedem (sic!) ideea de lentilă.

Ocumetics Technology Corp susține că ar fi dezvoltat o procedură care durează opt minute și este total lipsită de durere, prin care ai putea obține o vedere de trei ori mai bună decât a unui om normal. „Libertatea pe care ți-o dă scăpatul de ochelari și de lentile de contact e un vis devenit realitate”, scriu cei de la Ocumetrics pe site-ul lor oficial.

Gareth Webb, CEO-ul companiei, a lucrat la lentilele de dimensiunea unui nasture timp de opt ani și a investit aproximativ trei milioane de dolari. „Această tehnică e ceva complet nou. Dacă nu poți vedea nici la trei metri distanță, cu ajutorul lentilelor Bionic vei putea vedea chiar și la zece metri”, a declarat Webb pentru CBC.

Procedura este similară operației pentru cataractă. Implică înlăturarea lentilelor originale și înlocuirea acestora cu cele bionice, care sunt injectate direct în ochi. Webb spune că lentilele acestea pot preveni chiar și cataracta, dincolo de îmbunătățirea considerabilă a vederii. Acesta a prezentat proiectul unui grup de oftalmologi din San Diego luna trecută, iar reacțiile au fost pozitive. Totuși, se mai doresc câteva teste, înainte de a le comercializa.

Lentilele bionice ar face lentilele de contact, ochelarii și operațiile cu laser absolut inutile. Dacă trec toate testele clinice, ar trebui să fie scoase pe piață în aproximativ doi ani. Între timp, aveți grijă de ochelarii de vedere, veți mai avea nevoie de ei.