19 iun. 2015 | 09:11

Facebook vrea să vă aducă în centrul atenţiei oamenii pe care îi iubiţi

ACTUALITATE
Facebook vrea să vă aducă în centrul atenţiei oamenii pe care îi iubiţi

Pentru că pentru voi se pierd în fluxul stufos de informaţii de pe Facebook, gigantul vrea să schimbe regulile jocului.

Pe lângă personalităţi şi pagini publice la care aţi dat Like, lista voastră de prieteni de pe Facebook conţine rude, prieteni foarte apropiaţi, cunoştinţe şi oameni pe care i-aţi întâlnit o singură dată. Fiecare dintre aceştia postează aproape zilnic ceva nou online. Problema este că, deşi gigantul în socializare ştie foarte bine care vă sunt oamenii dragi, până de curând, nu putea să aducă în prim plan postările lor.

Soluţia la cea mai arzătoare problemă legată de ar putea fi remediată în viitorul apropiat dacă feedback-ul pe marginea unei noi funcţii experimentale va fi preponderent pozitiv. Noua funcţie este intitulată See First şi va aduce în permanenţă postări la începutul News Feed-ului de la persoane pe care le definiţi anterior. Astfel, cel mai bun filtru pe Facebook va fi cel creat de voi, nu de gigantul în socializare care are nişte priorităţi diferite faţă de ale voastre. Una peste alta, postările oamenilor voştri apropiaţi nu vor mai fi ascunse în maldărul de informaţii ce ajung în fiecare secundă pe reţeaua socială.

Ca urmare a faptului că Facebook încearcă ,,în permanenţă să exploreze noi moduri de a îmbunătăţi experienţa online”, într-un interviu acordat pentru TechCrunch, un oficial al companiei a încercat să vă detalieze un pic schimbarea majoră pe care o vom vedea în browser. Dacă nu vă număraţi printre primii care vor experimenta See  First, puteţi reţine de pe acum că doar o anumită persoană sau pagină publică poate fi aleasă de utilizatorii serviciului pentru a se afla tot timpul la capătul superior al News Feed-ului. Sunt curios câţi dinte voi vor avea răbdarea necesară şi vor aprecia flexibilitatea sporită derivată dintr-o astfel de funcţie nouă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele