10 iun. 2015 | 08:30

Chinezii ar putea face primul telefon cu ecran 4K

ACTUALITATE
Chinezii ar putea face primul telefon cu ecran 4K

După o serie de lansări de telefoane cu rezoluţie 2K, 3 ar putea intra în istorie ca fiind primul smartphone cu ecran 4K Ultra HD.

În urmă cu câţiva ani discutam de primele ecrane cu display-uri 3D fără ochelari. După ce s-a dovedit că aproape nimeni nu-şi dorea un asemenea gadget, producătorii de telefoane s-au orientat către panouri cu o densitate de pixeli din ce în ce mai mare. Primii au fost cei de la Apple cu al lor Retina Display, dar nu a durat mult până când gigantul din Cupertino a rămas în urmă.

Acum, după ce majoritatea smartphone-urilor de vârf vin la pachet cu un display Full HD, iar unele dintre ele se lăudă cu Quad HD – 2560 x 1440 pixeli, ne pregătim de tranziţia la 4K. Primul smartphone cu ecran 4K se pare că va fi ZTE Star 3. Acesta va avea o diagonală de 5,5 inci şi o densitate de pixeli nemaiîntâlnită de 806ppi. În plus, pe lângă rezoluţia nativă de 3840 x 2160, se pare că va folosi un panou TFT special format dintr-o structură de cristale capabilă să consume un volum mai mic de energie electrică şi să fie mai rezistentă la şocuri.

În altă ordine de idei, cei de la care au anunţat un display de 5,5 inci pentru smartphone-uri cu o rezoluţie nativă 4K şi o densitate de pixeli de 806 PPI. În cazul japonezilor însă, aceştia au fost foarte clari când au afirmat că nu vor livra primele unităţi decât în 2016. În concluzie, ZTE Star 3 nu va folosi un display produs de Sharp.

Momentan, toate aceste informaţii sunt la nivel de zvon. Ca urmare, ar trebui să le percepeţi cu o anumită reticenţă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele