13 nov. 2014 | 11:09

Sharp anunță cel mai performant ecran pentru smartphone

ACTUALITATE
Sharp anunță cel mai performant ecran pentru smartphone

Sharp revine în atenția lumii cu un ecran de 4.1 inci care va oferi unele dintre cele mai clare imagini și o calitate similară cu cea a modelelor 4K.

sharp display 1

În perioada aceasta, se pare că din ce în ce mai mulți producători se întrec în a scoate pe piață ecrane cât mai bune. Rezoluția 1080p este deja învechită, marile companii trecând deja la 2K pentru vârfurile lor de gamă. Rezoluții mai mari au presupus de cele mai multe ori și ecrane mai încăpătoare, însă nu toate companiile s-au conformat. Sharp a ales să revină la dimensiunile vechi pentru a încerca să implementeze tehnologii folosite în prezent. Astfel, compania japoneză a anunțat de curând un display IGZO LCD de 4,1 inci cu o rezoluție impresionantă de 2.560 x 1.600.

Ca densitate, asta ar însemna în jur de  736 pixeli pe inch, cu mult peste orice puteți găsi la momentul acesta pe un smartphone. Ca să vă faceți o idee mai bună, ecranul de pe LG G3 are o densitate de aproximativ 534 de pixeli pe inch, iar cel de pe iPhone6 Plus 401. În total, pe noul dispozitiv de la Sharp se găsesc mai mult de 4 milioane de pixeli, lucru posibil datorită dimensiunii reduse a acestora. În acest fel, va fi imposibil să distingi un pixel individual.

sharp display 2

Producția va începe în 2016

Deși densitatea aceasta nu înseamnă neapărat că ecranul va avea cea mai bună calitatea a imaginii, cei de la Sharp susțin că acesta va oferi aceeași experiență pe care o oferă și modelele 4K. Compania japoneză a declarat că producția ar putea începe în anul 2016, deși este greu de crezut că cineva își va mai achiziționa un smartphone cu ecran de 4,1 inci atunci.