06 ian. 2015 | 17:42

Boss Phone este un smartphone securizat cu criptarea datelor prin Tor [VIDEO]

ACTUALITATE
Boss Phone este un smartphone securizat cu criptarea datelor prin Tor [VIDEO]

Pe lângă smartphone-urile recente cu un nivel sporit de securitate, noul Boss Phone s-ar putea să facă valuri pentru clasă specifică de utilizatori.

Având în vedere scandalurile recente manifestate prin fotografii intime şi informaţii personale ajunse online de pe telefoanele anumitor vedete, se formează o nişă pentru amatorii de smartphone-uri cu un grad sporit de securitate. Din această gamă de produse speciale fac deja parte popularul şi recent anunţatul Boeing Black.

Aflat momentan într-o campanie de finanţare pe Indiegogo, noul Boss Phone include din start un amalgam de promisiuni care sună foarte bine. Dispozitivul ilustrat în imaginile de mai sus este creat de o companie mai puţin cunoscută în ţara noastră cu numele de Briggs & Spriggs. Datorită cuvântului Phone din titlu şi a funcţiei de telefon, am fi tentaţi să-l încadrăm la categoria phableturi, dar având în vedere diagonala de 7 inci, ar fi mai potrivit să-l clasificăm ca fiind o tabletă mai mică. Partea de procesare este o combinaţie dintre un octa core Mediatek, o baterie de 3.000 mAh şi două camere, de 8, respectiv 2 megapixeli. Are suport pentru două SIM-uri şi rulează din start Android 5.0 Lollipop.

Deşi nu are un hardware impresionant, punctul său forte ţine de software. Ar putea fi primul şi singurul astfel de gadget certificat Tor pentru un transfer de date securizat prin internet. Toate sunt implementate la nivel de root pentru ca toate conversaţiile pe care le purtaţi prin intermediul său să nu poată fi interceptate. Tot pe partea de anonimitate, producătorii săi se laudă cu certificarea experţilor Anonimity din cadrul The Guardian Project.

Dacă va reuşi să-şi atingă pragul de finanţare de 150.000 de dolari, ar trebui să se materializeze la un preţ de 355 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele