Blackphone, telefonul care ține spionii departe, ajunge la cumpărători. Din iulie va fi iar în stoc

, 30 Iun, 17:50

Telefonul care ar trebui să-i țină departe de tine pe spionii NSA a început să fie trimis cumpărătorilor. Blackphone costă peste 600 de dolari și a fost anunțat la începutul acestui an.

blackphone foto vlad andriescu/adevarul

Blackphone a fost prezentat la MWC 2014, iar producătorii săi promit să te țină departe de ochii curioși ai NSA și ai altor agenții de informații. Folosește Android, dar este o versiune modificată care include software de criptare și securizare și a fost denumită PrivatOS. Acest sistem de operare va fi, în curând, open source, dar deocamdată vine doar pe Blackphone, iar smartphone-ul ajunge acum la primii cumpărători.

Are un ecran de 4,7 inci HD, un procesor Nvidia Tegra 4i quad-core la 2GHz, 1GB de memorie RAM și o baterie de 2.000 mAh. Hardware-ul însă este mai mult sau mai puțin relevant, contează infrastructura care îți asigură intimitatea. Privat OS vine cu suita de programe Silent Circle, care criptează toate conversaţiile, 5GB de stocare într-un cloud securizat de la SpiderOak şi browsing anonim, mulţumită VPN-urilor celor de la Disconnect.me.

Telefonul costă 630 de dolari, iar în iulie vor fi scoase la vânzare mai multe unități. În mai, compania producătoare a primit fonduri de 30 de milioane pentru a continua dezvoltarea platformei. Acest produs a rezultat din colaborarea producătorului Geeksphone și Silent Circle, cea din urmă ocupându-se de software. Împreună, cele două se numesc SGP Technologies.

O prezentare video a Blackphone la MWC 2014

Toby Weir-Jones, directorul SGP Technologies, a spus că e o reală cerere pentru astfel de echipamente, conform TechCrunch. „Într-o lume în care dispozitivele și aplicațiile oferă funcționalități în schimbul datelor personale, cererea mare pentru Blackphone arată că este un interes mare pentru dispozitive care pun intimitatea utilizatorului mai presus de orice“, a declarat Weir-Jones. Cât e dorința sinceră a utilizatorului de a fi la adăpost de spion și cât e paranoia nu vom ști prea curând, cert e că Blackphone se vinde, deocamdată, la un an de când Edward Snowden a oferit documente despre spionajul realizat de NSA.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail