Blackphone lucrează la o tabletă antispionaj

Blackphone lucrează la o tabletă antispionaj

Blackphone, compania din spatele celui mai sigur smartphone din lume, anunță acum că lucrează la o tabletă la fel de sigură.

Blackphone

Lumea a devenit din ce în ce mai îngrijorată privind siguranța datelor personale după ce Edward Snowden, fost spion NSA, a arătat tuturor tehnicile de spionaj folosite de agenția americană de securitate.

Asta a dus la crearea de numeroase platforme securizate care promit intimitatea utilizatorilor. Tot așa a apărut și o nouă piață – cea a dispozitivelor antispionaj.

Compania Blackphone s-a remarcat pe această nouă piață, oferind un smartphone securizat care rulează sistemul de operare Privat OS.

S-ar părea că acum se lucrează și la o tabletă la fel de sigură. Dispozitivul va rula același sistem de operare și va oferi aceleași funcționalități privind securitatea informațiilor personale.

Tableta Blackphone va cripta mesajele utilizatorilor, dar și traficul de internet. Totuși, având în vedere că smartphone-ul nu este deloc ieftin, ne putem aștepta ca și tableta să aibă un preț ridicat.

Citește și: