03 feb. 2015 | 05:15

A apărut primul telefon fără butoane fizice – Manta 7x

ACTUALITATE
A apărut primul telefon fără butoane fizice -  Manta 7x

Deşi ar putea părea imposibilă utilizarea unui telefon fără butoane fizice, Manta 7x, de acest tip, tocmai a fost lansat oficial.

În teorie, este foarte posibil ca undeva să mai existe un telefon fără butoane fizice. Cu toate acestea, având în vedere că 99% dintre smartphone-urile pe care le-aţi văzut în ultimii ani au cel puţin trei butoane, afirmaţia celor de la Manta, că acesta ar fi primul, nu este chiar absurdă.

Aţi fi tentaţi să credeţi că este imposibil să utilizaţi un telefon fără a-l putea debloca sau a-i ajusta volumul folosind butoane de pe margine, dar v-aţi înşela. Manta 7x foloseşte un set de senzori sensibili integraţi pe marginea display-ului care funcţionează ca butoane. Acestea din urmă interacţionează foarte bine cu sistemul de operare deoarece, versiunea de 4.4 KitKat preinstalată pe aparat a fost personalizată semnificativ de producător.

La capitolul hardware, Manta 7x va fi construit în jurul unui panou Full HD de 5,5 inci, realizat de Sharp. La interior va ascunde o combinaţie dintre un Snapdragon 801 de la Qualcomm, 2GB RAM şi o memorie internă de 32GB. Partea cea mai atrăgătoare a întregului pachet ar putea consta într-o combinaţie de doi senzori de captură foto-video de la Sony cu numele de IMX 214. Practic, telefonul ilustrat mai sus va avea două camere de 13 megapixeli cu stabilizare optică şi f/2.0 pe o partea şi alta a telefonului. Pentru un grad sporit de anduranţă, obiectivele ambelor camere vor fi protejate cu un strat de cristal safir, ca în cazul iPhone 6.

Luând în calcul designul inovativ şi abilităţile de captură remarcabile, Manta 7x nu este nici pe departe un smartphone ieftin, fapt reflectat şi în preţul de 650 de dolari la care îl puteţi pre-comanda.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele