08 dec. 2014 | 09:23

Utilizatorii de Sony Xperia Z3 au început să vadă roz în poze

ACTUALITATE
Utilizatorii de Sony Xperia Z3 au început să vadă roz în poze

Deşi nu este primul scandal asociat cu performanţa unei camere de telefon, de această dată vorbim de , un smartphone renumit pentru camera sa.

pink

La scurt timp după lansarea iPhone 5 de acum câţiva ani, pe internet au început să circule mai multe imagini cu aberaţii cromatice generate de camera acelui smartphone. Era vorba de o strălucire mov în anumite contexte. La momentul respectiv, Apple a clasificat fenomenul ca fiind normal şi a creat un document pentru a explica modul în care îl puteţi evita. Pentru că majoritatea imaginilor erau realizate în lumina soarelui, cu sursa de lumină în faţa obiectivului, explicaţiile aveau o logică.

În aceste zile, au început să circule dovezi online cum că un fenomen similar afectează fotografiile realizate . Marea problemă este că nu toate fotografiile postate sunt realizate în lumină naturală, pentru a da vina pe poziţia soarelui pentru efectul nedorit. Multe au fost capturate în interior.  Nici măcar nuanţa nu mai este aceeaşi, utilizatorii observând o tentă de roz în capturile lor, foarte greu de justificat.

Cei care au încercat să recreeze pozele defecte, au realizat că în principal sunt deformate suprafeţele mai mari ce conţin o singură culoare sau textură, după cum se poate observa şi în imaginea de mai sus. Cei de la Sony au conştientizat problema şi s-au grăbit să ofere câteva soluţii persoanelor afectate. Acestea implică ajustarea balansului de alb din telefon. Din păcate, deşi s-ar putea să remediaţi problema în acest mod, mai mulţi fotografi sau plâns că ajung să piardă, în consecinţă, acurateţea culorilor reprezentate în fotografii.

La această oră nu se ştie exact care este motivul pentru petele de culoare roz, dacă este vorba de un defect hardware sau software. În orice caz, având în vedere senzorul de 20,7 de megapixeli din Xperia Z3 şi faptul că mulţi utilizatorii îl folosesc pentru a captura concedii întregi şi evenimente importante, ar fi bine ca japonezii să lanseze rapid un update pentru telefoanele afectate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele