05 aug. 2014 | 10:00

Un nou deces provocat de un iPhone pus la încărcat

ACTUALITATE
Un nou deces provocat de un iPhone pus la încărcat

Abia trec câteva săptămâni până aflăm de un nou legat la smartphone.

iPhone 4s electrocutare

De această dată , întreaga poveste gravitează în jurul unui iPhone 4S. Un astfel de smartphone pus la încărcat a reuşit să stea la baza celui mai recent .

În cel mai recent caz, o tânără de 18 ani din provincia Xinjiang din China a fost electrocutată de iPhone-ul 4S al ei în timp ce se afla în pat. Nu se ştie dacă decesul a survenit sau nu în somn. Wu Wenyuan, care era studentă la Korla, a fost găsită de sora ei care, atunci când s-a întors acasă de la muncă, a simţit miros de ars în casă. În urma autopsiei, au fost descoperite urme de electrocutare pe gât, măini şi piciorul stâng, cauza decesului fiind stabilită că fiind o descărcare electrică de la smartphone.

Primele investigaţii au concluzionat că principalul vinovat poate fi încărcătorul la care era conectat telefonul. Acesta din urmă nu era original. La momentul constatării decesului, iPhone-ul 4S nu mai funcţiona şi avea ecranul spart.

Cu toate că majoritatea acestor cazuri au fost descoperite în China, asta nu înseamnă că nu trebuie să aveţi grijă la încărcătoarele pe care le folosiţi la telefon, oriunde vă aflaţi. De preferat ar fi să faceţi un efort financiar şi să vă cumpăraţi doar încărcătoare originale, indiferent de brandul smartphone-ului sau al tabletei din dotare.

Despre mai multe incidente cu încărcătoarele puteși citi în articolele de mai jos

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele