13 ian. 2014 | 12:20

Steve Wozniak, co-fondatorul Apple, are o sensibilitate pentru Xiaomi

ACTUALITATE
Steve Wozniak, co-fondatorul Apple, are o sensibilitate pentru Xiaomi

Xiaomi, o companie chinezească care se străduieşe în ultima perioadă să aibă un impact global cu ale sale produse este apreciată de Steve Wozniak.

steve wozniak-xiaomi china aniversare

În general în Asia şi în particular în China, există câteva companii care activează aproape exclusiv în acele teritorii când vine vorba de smartphone-uri şi tablete. Fiind o piaţă atât de mare, probabil că nici nu se justifică efortul extinderii. În ultima perioadă au apărut însă şi din această zonă a globului câţiva producători care vor să facă valuri pe întreg mapamondul.

Xiaomi are unele dintre cele mai impresionante terminale la ora actuală. Mulţi se referă la această companie ca . După ce a reuşit să deţină în portofoliu unele dintre cele mai populare smartphone-uri din China, acum încearcă să comercilizeze ale sale aparate şi în occident, inclusiv în SUA. Pentru această sarcină a fost angajat un fost director Google, Hugo Barra. Pentru a-şi arăta încrederea în brand şi pentru a-i ajuta profilul mediatic, până şi Steve Wozniak s-a deplasat la sediu central al companiei din Beijing, cu ocazia celebrării anului nou chinezesc pentru a ţine un discurs şi pentru a se mândri cu faptul că şi el deţine un . Fotografia de mai sus a fost realizată chiar de Barra, care a clasificat cuvintele lui Wozniak ca fiind foarte emoţionante. Aparent, tot fostul co-fondator Apple le-a oferit sfaturi valoroase directorilor companiei chinezeşti, de tipul ,,întotdeauna asiguraţi-vă că produsele voastre sunt mai bune decât cele pe care le-ar putea crea orice altă fiinţă umană.”

Cu astfel de incurajări şi cu un hardware din ce în ce mai competitiv, nu este exclus ca în şase luni poziţia în piaţa globală a unei companii precum HTC să fie înlocuită de Xiaomi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele