02 oct. 2014 | 09:00

Secure Drives anunţă primele SSD-uri ce se autodistrug printr-un SMS

ACTUALITATE
Secure Drives anunţă primele SSD-uri ce se autodistrug printr-un SMS

Pentru că uneori trebuie pur şi simplu să fii paranoic când vine vorba datele private, Secure Drives a anunţat SSD-uri ce se autodistrug printr-un SMS.

Secure Drives SSD inteligent auto-distrugere

Nimeni nu a zis că stocarea datelor într-un mod sigur este , iar cele două SSD-uri anunţate zilele trecute de cei de la Secure Drives reconfirmă această afirmaţie. Cu numele de Autothysis128s şi Autothysis128t, cele două au un preţ de pornire de 1567 de dolari, în contextul în care sunt limitate la 128GB de spaţiu şi mai aveţi nevoie pe lângă ele şi de o consolă de 180 de dolari, similară cu un smartphone. La acest preţ generos se mai adaugă un abonament anual de 47 de dolari pentru comunicaţiile GSM între SSD şi consola de control.

Vizavi de SSD-urile efective, acestea se vor comporta cât se poate de normal şi tocmai din acest motiv nici măcar nu ies în evidenţă printr-un design deosebit. Partea neobişnuită se află în interiorul unităţii de stocare şi se manifestă printr-un sistem de autodistrugere activat prin SMS. Practic, fiecare SSD vine cu un număr privat de telefon, pe care doar voi îl ştiţi, iar în momentul în care transmiteţi către el un mesaj text, toate datele voastre vor fi pierdute. Mai mult decât atât, drive-ul este distrus fizic, devenind neutilizabil. Datele voastre sunt expuse la un anumit risc şi atunci când SSD-ul este scos dintr-un PC şi introdus în alt computer pentru a fi accesat. Nu de alta, dar în astfel de situaţii, dispozitivul de stocare trebuie reactivat folosind un cod PIN personalizat în aceeaşi consolă.

Este foarte probabil ca astfel de gadgeturi rupte din filmele cu spioni să nu vi se adreseze. În acelaşi timp însă, e bine de ştiut că există. Niciodată nu ştiţi când începeţi să lucraţi în departamentul de cercetare al unei companii multinaţionale şi proiectul vostru trebuie protejat cu măsuri extreme.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele