Comay BladeDrive E28, un SSD de 3,2 TB

Comay BladeDrive E28, un SSD de 3,2 TB

Comay este un producător mai puțin cunoscut din zona SSD-urilor de business. Recent, compania a lansat un model cu o capacitate de 1,6 TB.

Comay SSD

Exact, nu mai puțin de 1600 GB de stocare SSD, care funcționează la cea mai mare viteză, oferită desigur de un conector PCI Express 4x. Având în vedere că este un dispozitiv dedicat stocării pentru servere și aplicații de mare viteză, este dotat cu memorii NAND Flash de la Toshiba, fabricate în litografia de 19 nm, și nu mai puțin de 8 controllere LSI SandForce SF-2581.

Noutatea nu se oprește aici, există și o variantă de 3,2 TB, care nu este încă disponibilă pentru achiziție, și care dispune de 16 controllere SandForce, și desigur de dublul memoriei variantei de 1,6 TB.

Așadar, ce poate fi atât de spectaculos la un SSD pe PCI Express? Pe lângă capacitatea foarte mare, avem de a face și cu o viteză de transfer net superioară. Dacă un conector SATA 3 6 Gbps poate susține maxim 600 MB scriere și citire, SSD-ul de la Comay are pe PCI Express, nu mai puțin de 3400 MB/s la citire și 3200 MB/s la scriere. Pe de altă parte durata de viață a acestui dispozitiv este net superioară unuia creat pentru consumatorul de rând.

Prețul este necunoscut la acest moment, însă, judecând după capacitate, performanță și segmentul căruia ii se adresează, putem estima că varianta de 1.6 TB va costa undeva pe la 5000 dolari.

Comay SSD 2

Citește și: