SanDisk anunță seria Ultra II pentru cei care așteptau momentul bun să treacă la SSD

SanDisk anunță seria Ultra II pentru cei care așteptau momentul bun să treacă la SSD

SSD-urile încă n-au ajuns foarte ieftine, dar SanDisk anunță seria Ultra II pe lângă ExtremePro pentru cei care mai întâi se uită la preț, apoi la performanță.

sandisk ssd

Ultra II are o performanță ceva mai scăzută decât cea livrată de linia ExtremePro, iar garanția e pe o perioadă mai redusă de timp, însă plătești mai puțin. Ultra II primește trei ani garanție, pe când ExtremePro are 10 ani. Revenind la raportul preț și performanță, după cum informează PCWorld, pentru 1GB de ExtremePro (capacitate 240GB) ai plăti 0,78 de dolari, pe când pentru Ultra II la același spațiu de stocare plătești 0,48 de dolari.

Află și: Kingston lansează un SSD de 960 GB ”accesibil”

Pe lângă Ultra II de 240GB, SanDisk are pregătite și variantele de 120GB, 480GB și 960GB. Totuși, Jared Peck, director de produs la SanDisk, a spus că cei mai mulți clienți preferă produse de 120 și 240GB. „Seria Ultra II este pentru utilizatorii mainstream, care fac un upgrade de la hard disk sau de la un SSD mai vechi, mai mic“, a mai spus Peck.

sandiskultraii chart

Alături de hardware, compania oferă și trei produse auxiliare, printre care și o copie de EZ Gig IV de la Apricorn pentru a-și trece rapid datele de pe hard disk pe SSD. Astfel, utilizatorii nu vor trebuie să-și reinstaleze Windows-ul și să piardă timp cu reinstalarea programelor necesare. Totuși, trebuie menționat că programul poate fi folosit o singură dată, iar licența expiră în momentul în care o clonare a fost realizată cu succes.

ultra_ii

Pentru a nu-și „clona“ și problemele cu virușii, SanDisk oferă și un abonament pe șase luni la soluția antivirus de la Trend Micro. Alături de asta va mai fi și o licență pentru serviciile LoJack prin care un dispozitiv poate fi urmărit în cazul în care e furat. În final, prețul: Ultra II de 240GB costă 115 dolari.

Etichete: