28 aug. 2014 | 12:16

Samsung Gear S – ceas inteligent cu funcție de telefon

ACTUALITATE
Samsung Gear S - ceas inteligent cu funcție de telefon

Samsung a lansat primul său smartwatch care poate fi telefon de sine stătător. Îl așteptam la IFA 2014 de la Berlin, dar a fost lansat deja în Coreea de Sud.

082

Potrivit Reuters, Samsung a lansat primul smartwatch capabil să preia funcțiile de telefon, fără să depină în permanență de conexiunea cu telefonul mobil.

Samsung Gear S are un ecran de 2 inci, curbat și are conectivitate WiFi, navigație prin GPS și rulează pe sistemul de operare Tizen, dezvoltat chiar de către Samsung. Samsung Gear S va ajunge pe piață din octombrie, dar Samsung nu a spus care vor fi prețurile și pe ce piețe va fi disponibil.

Samsugn Gear S se remarcă prin faptul că are un display mult mai curbat decât predecesorii săi din familia Gear și, mai ales, pentru că poate fi un ceas de sine stătător, cu un display analog.

playtech.ro a scris luna aceasta, în marja lansării Samsung Gear S, despre ceasuri inteligente care pot fi și telefon. Acestea există deja pe piață, dar performanțele lor nu au reușit să atragă clienții. În primul rând, e foarte dificil să fie folosite ca telefoane și sistemele de operare, bazate pe Android, nu erau bine optimizate.

Samsung Gear S se va folosi de asistentul virtual S Voice pentru a primi comenzi și pentru a răspunde la mesaje. Din păcate, s-ar putea ca tehnologia să aibă probleme, nefiind dezvoltată ideal. Cel mai bine veți vorbi la acest ceas cu o pereche de căști bluetooth, pentru că altfel experiența ar fi ciudată.

035

Pe lângă Samsung Gear S, sud-coreenii au lansat și Samsung Gear Circle, o pereche de căști ce arată destul de ciudat (ca un fel de colier care se pune în jurul capului). Acestea se conectează la Samsung Gear S pentru a putea vorbi la telefon.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Samsung Gear S i Gear Circle/”/]

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele