20 sept. 2014 | 12:27

Qualcomm Snapdragon 810, lansat oficial. Bestia promite performanțe de excepție

ACTUALITATE
Qualcomm Snapdragon 810, lansat oficial. Bestia promite performanțe de excepție

Qualcomm și-a lansat oficial cel mai performant procesor din portofoliu, Snapdragon 810. Acesta va dota smartphone-urile next-gen, cum ar fi Samsung Galaxy S6, Oppo Find 9 și altele.

snapdragon 810

Procesorul Qualcomm Snapdragon 810 funcționează pe o arhitectură 64 de biți și pe opt nuclee. Este creat pentru a putea procesa inclusiv streaming 4K / Ultra HD, jocuri de ultimă generație, dar și pentru a crește autonomia smartphone-urilor și tabletelor. Cipul de la Qualcomm folosește patru nuclee Cortex A57 și patru nuclee Cortex A53 și un procesor grafic Adreno 430.

Procesorul este capabil să randeze jocuri 3D care sunt transmite prin streaming de la o tabletă la un televizor sau monitor extern. De asemenea, monitoarele externe 4K vor fi randate foarte bine. Autonomia bateriilor ar trebui să fie o zi.

Iată fișa tehnică a procesorului Qualcomm Snapdragon 810. 

fisa tehnica snapdragon 810

Qualcomm a primit primele mostre de Snapdragon 810 de la producătorii noștri și procesoarele vor fi pe produse în prima jumătate a anului viitor, a declarat Raj Talluri, project manager la Qualcomm.

Potrivit producătorului de cipuri, Qualcomm dotează acum peste un miliard de smartphone-uri și tablete. În momentul de față, Qualcomm a reușit să devină principalul nume de pe piața telefoanelor mobile și tabletelor, depășind Intel, Texas Instruments, MediaTek și NVIDIA. Potrivit gizmo-china.com, producătorii chinezi deja s-au aliniat pentru a folosi cipul pe Oppo Find 9, Xiaomi Mi5 sau Smartisan T2.

Mai multe detalii prezentate de Qualcomm despre Snapdragon 810. 

fisa tehnica snapdragon 810

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele