03 mart. 2014 | 10:15

Project Ara, telefonul din bucăţi al Google, a fost demonstrat live [VIDEO]

ACTUALITATE
Project Ara, telefonul din bucăţi al Google, a fost demonstrat live [VIDEO]

Se pare că în curând îşi va depăşi statutul de proiect, a fost demonstrat recent de oficialii Google în cadrul unei conferinţe.

google project ara-demo conferinta

Clipul de mai jos are trei ore şi, printre altele, include prima demonstraţie live a conceptului de . Intitulată Project Ara, în variantă Google, ideea din spate este de a crea un telefon uşor de upgradat în funcţie de pretenţiile utilizatorului şi de trendul pieţii. Deşi am mai citit şi în trecut informaţii despre acest proiect, este prima dată când cineva demonstrează în public că este materializabil.

Dacă nu aveţi timp pentru a viziona întregul clip, acesta poate fi sintetizat destul de uşor. În cadrul evenimentului Launch, care a avutîn San Francisco săptămâna aceasta, din partea Google reprezentantul principal a fost Paul Eremenko, una dintre persoanele responsabile în mod direct de Project Ara. În teorie, în cadrul primei conferinţe Ara Developer’s Conference din luna aprilie, vom primi răspunsuri pentru şi mai multe întrebări vizavi de misteriosul produs.

În practică, acum am aflat că totul pleacă de la un endoskeleton, similar cu o placă de bază ca funcţionalitate, pe care este construit întregul aparat. Modulele individuale sunt ataşate ,,plăcii de bază” prin intermediul unor mici magneţi foarte puternici şi vor include RAM, GPU, CPU, spaţiu de stocare, etc.

Eremenko a afirmat că, în timp, Ara va funcţiona pe un model similar cu Google Play, doar că, în loc de aplicaţii, filme sau muzică, utilizatorii vor putea alege dintr-o varietate de componente pentru telefonul lor modular. Sună interesant, nu?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele