21 sept. 2014 | 12:09

Oculus prezintă Crescent Bay și deschide un magazin de aplicații [VIDEO]

ACTUALITATE
Oculus prezintă Crescent Bay și deschide un magazin de aplicații [VIDEO]

Oculus, compania deținută de Facebook, care face gadgeturi de realitate virtuală a avut cel mai important eveniment al său zilele acestea. 1.000 de programatori s-au întâlnit la Oculus Connect, acolo unde compania a anunțat un nou prototip.

oculus-crescent-bay-prototype3

Oculus a anunțat prototipul Crescent Bay, care aduce noi facilități pentru cei care vor să-și dezvolte conținut care să fie compatibil cu dispozitivele Oculus. Oculus Crescent Bay are o nouă tehnologie pentru display, urmărirea capului la 360 de grade și îmbunătățiri de design. Astfel, Crescent Bay este mult mai ușor și are audio integrat mult mai bine.

Oculus iată arată și un prototip prorpiu, după ce la IFA 2014 a prezentat, în colaborare cu Samsung, Samsung Gear VR. Cea mai mare îmbunătățire este această urmărire a utilizatorului la 360 de grade, ceea ce oferă o experiență completă în cadrul unui joc. De asemenea, faptul că au fost montată căști în cadrul dispozitivului, ne duce în interiorul conținutului mult mai bine. Oculus Crescent Bay va fi disponibil doar ca prototip și deschide drumul pentru DK3, următoarea generație, care ar putea fi lansată la târgul de tehnologie CES 2015.

Hands-on cu Samsung Gear VR la IFA 2014

Oculus a avut o strategie diferită de alți producători. Până acum nu a lansat produse pentru toți utilizatorii, ci kituri pentru dezvoltatori. Ei au așteptat să-și dezvolte platforma pentru a avea conținut dedicat. Astfel, putem precomanda acum Oculus Rift DK2 cu 350 de dolari de pe site-ul oficial.

crescent-bay-front-on-light

Tot la Oculus Connect, compania a anunțat și Oculus Platform, un magazin online unde programatorii pot să-și introducă aplicațiile dedicate pentru realitatea virtuală, care să fie folosite inclusiv pe Samsung Gear VR. Practic, e un magazin de aplicații care pot fi descărcate și folosite pe dispozitivele Oculus. Momentan, producătorii de aplicații nu vor putea vinde aplicații, ci magazinul este dedicat doar celor gratuite.

Pentru pasionații amatori de realitate virtuală, Oculus a pus public kitul dezvoltării pentru versiunea inițială a Oculus Rift, DK1. Aceasta este disponibilă pe Github la acest link.

Iată prezentarea Oculus de la conferința Connect

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele