Noul Oculus Rift DK2 foloseşte display-uri de Galaxy Note 3, la propriu

Deşi nu este prima oară când aceleaşi panouri sunt folosite în mai multe produse, este totuşi interesant că Oculus Rift foloseşte display-uri de Note 3.

oculus-rift-dk2-galaxy note 3 ecran

Cei de la Oculus Rift au început să livreze către dezvoltatori o nouă generaţie a kit-ului de . Acesta poartă numele de Oculus Rift DK2 sau Development Kit 2. Spre deosebire de vechea generaţie, include un upgrade semnificativ la capitolul hardware, inclusiv un display Full HD de tip AMOLED care oferă fiecărui ochi 1080 x 960 de pixeli încărcaţi cu informaţii.

În mod oficial, cei de la Oculus, care au fost cumpăraţi recent de către Facebook, nu au făcut publice toate detaliile hardware aferente noilor kit-uri. Din acest motiv, mulţi au aşteptat cu nerăbdare ca cei de la iFixit să demonteze un astfel de gadget pentru a răspunde la toate întrebările.

În ceea ce priveşte ecranul folosit în noul Oculus Rift, răspunsul a fost simplu. Deşi a beneficiat, prin overclocking, de o rată de refresh de 75Hz, fiecare panou folosit într-un kit DK2 provine de la un Note 3. Acest aspect este atât de evident la dezasamblarea aparatului, încât ecranul include până şi găuri pentru butonul de home şi camera frontală aferente phabletului.

În mod evident, cei de la Samsung au colaborat cu Oculus pentru realizarea acestui kit. Există câteva zvonuri cum că Samsung şi Oculus lucrează împreună şi la un kit de realitate virtuală dedicat smartphone-urilor companiei sud coreene cu numele de . Este foarte probabil ca în acel caz, Oculus să se ocupe de partea de software, în timp ce creatorii seriei Galaxy S să fie responsabili de hardware.

08:00 01.08.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video