Gmail şi Google+ îţi invadează intimitatea… încă „un pic”

, 10 Ian, 10:20

Pentru că poate, a decis să lase toţi necunoscuţii din lumea aceasta să vă trimită mesaje în format electronic, complet fără voinţa voastră.

google-plus-gmail google  intimitate

Deşi sunt un utilizator înrăit de servicii oferite de Google, începând cu care a devenit sinonim cu căutarea pe internet, dar şi de Gmail şi Google+, câteodată nu-mi vine să cred la ce apelează gigantul din Mountain View pentru a vă băga forţat pe gât  un serviciu. Cel mai recent exemplu constă într-o combinaţie greu de înţeles dintre Gmail şi Google+.

Cei care vor folosi în perioada imediat următoare serviciul de mail creat de Google vor fi întâmpinaţi, cel mai probabil, de câteva de noi oţiuni. Acestea din urmă vor avea rolul facilitării dezvoltării de relaţii noi cu persoane pe care fie le aveţi pe lista de Google+, fie al căror ID sau adresă de email nu le cunoaşteţi. Indiferent de scenariul vostru precis, un lucru este foarte important, de acum, puteţi trimite mesaje în format electronic unor persoane a căror adresă de email nu o aveaţi prin nici un mijloc decent. Ancorarea atât de agresivă a reţelei sociale Google+ de contul vostru de email este o dovadă clară de invadarea a intimităţii.

Ca de fiecare dată, compania condusă de Larry Page vă permite să vă scoateţi numele de pe lista celor care vor apărea în momentul în care cineva creează un mesaj nou. Astfel, nu trebuie decât să căutaţi atent şi intens în profilul vostru de Google+ o opţiune a căre valori implicite vă face mai mult rău decât a reuşit Facebook să facă vreodată prin marketingul său agresiv. Partea bună este că, până nu veţi răspunde la un mesaj, destinatarul nu poate să afle adresa voastră reală de email, doar numele de utilizator Google+. În plus, mesajele primite în acest mod vor apărea în tab-ul Social din căsuţa de email, nu Primary.

Personal, clasific această nouă funcţie ca fiind un abuz major al încrederii acordate gigantului în motoare de căutare atunci când v-aţi introdus datele personale într-un cont Google.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Sunt serviciile aceleiasi companii, atat timp cat nu iti _divulga_ adresa de e-mail, nu prea vad care sa fie problema…

In schimb, pot sa iti dau exemplu de un caz care mi se pare ca intr-adevar divulga ce n-ar trebui – LinkedIn: am trimis un mesaj (LinkedIn to LinkedIn) cuiva, mi-a raspuns (tot LinkedIn to LinkedIn), dar am primit mesajul si in casuta de e-mail, pentru ca asa am eu setarile, probabil. Cand am vrut sa raspund, in loc sa apas pe butonul lui LinkedIn de „Reply to GIGEL” am apasat pe „reply”-ul din e-mail, si PAM-PAM! La „TO:” mi-a aparut in clar adresa de e-mail a persoanei, si i-am scris direct, mail-to-mail. Nu aveam adresa persoanei asteia de dinainte. Abia asta mi se pare o „problema” pentru ca mi-a divulgat adresa de e-mail a persoanei respective, fara ca persoana sa isi fi dat acordul, si fara sa fie o adresa de e-mail a aceluiasi serviciu (adica un fel de GIGEL@linkedin.com).

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail