Agenția de protecție a datelor din Spania amendează compania Google

Agenția de protecție a datelor din Spania amendează compania Google

Agenția de protecție a datelor din Spania a câștigat un proces cu Google care durează de mai bine de șase luni. Google trebuie acum să plătească 900.000 euro.

Google

După mai bine de șase luni în care cei doi se întâlnesc la tribunal, Google a pierdut procesul și trebuie acum să plătească o amendă de 900.000 euro, aproximativ 1.38 milioane de dolari pentru violarea intimității utilizatorilor. Aceasta nu este singura problemă a lui Google la momentul de față, Franța insistând că va lua măsuri legale împtriva acestuia. De asemenea autoritățile din Germania, Italia, Olanda și Marea Britanie deschid în paralel acțiuni similare. Majoritatea acestor cazuri au ca scop modificarea regulilor de intimitate ale utilizatorilor în funcție de legislația fiecărei țări implicate.

”Google colectează și procesează informațiile personale ale utilizatorilor diverselor servicii ale acestuia. Agenția consideră că Google a violat drepturile la protecția datelor personale. Termenii de confidențialitate ai lui Google nu informează utilizatorii cum sunt colecate datele, de exemplu informații din mailurile primite și trimise de aceștia care generează reclamă targetată. De asemenea Google nu specifică în mod clar cât timp sunt păstrate aceste informații și fac destul de dificilă procedura de a afla acest lucru pentru alte agenții în măsură să întrebe de ele.” a declarat agenția de protecție a datelor din Spania.

La fel ca și alte companii de aceeași anvergură, Google a intrat în vizorul multor țări după dezvăluirile lui Edward Snowden cu privire la modalitatea în care Statele Unite colectează datele utilizatorilor din întreaga lume. Userii sunt însă mai îngrijorați de furtul informațiilor personale și furtul bunurilor decât de amenințarea reală online și de modul cum ni se servesc reclamele.

Citește și:
Etichete: