27 nov. 2014 | 08:11

eAngel e soluția pentru mailuri cu gramatică și ortografie perfecte

TEHNOLOGIE
eAngel e soluția pentru mailuri cu gramatică și ortografie perfecte

Un nou cu numele de eAngel îşi propune să folosească oameni pentru a vă corecta gramatical şi ortografic email-urile în limbi străine.

email

Mare este şi, prin fiecare serviciu online ciudat despre care aflu informaţii, această idee mi se reconfirmă. eAngel este un nou sistem de autocorectare al email-urilor voastre din Gmail care foloseşte oameni, vorbitori nativi ai limbii în care sunt redactate scrisorile voastre în format electronic.

Contra unui preţ de 5 dolari pe lună, printr-o extensie de Chrome, atunci când vreţi să trimiteţi un email, veţi avea în fereastra de redactare a mesajului unui nou buton cu textul Send with eAngel.

eangel

Din momentul în care aţi făcut click pe acel buton, cineva va verifica email-ul vostru atât din punct de vedere gramatical, cât şi ortografic. Pentru că va mai dura mult timp până când un program de calculator va putea realiza această muncă la fel de bine ca un om, nu este deloc exclus ca, în scurt timp, eAngel să devină profitabil. Din start, nici măcar nu se rezumă la limba engleză. Persoanele de la capătul celălalt al firului sunt la fel de eficiente în a corecta texte scrise în franceză, germană, spaniolă sau ebraică, pe lângă cele redactate în limba lui Shakespeare.

Pentru că introducerea unui om suplimentar în ecuaţie implică un timp destul de mare de trimitere a unui email, creatorii eAngel au afirmat că pe termen scurt, scopul lor este să angajeze mai multe persoane pentru activitatea de revizuire a textelor. Sunt curios dacă studenţii la litere vor abuza de un astfel de serviciu şi dacă odată cu popularitatea platformei va creşte şi preţul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele