18 sept. 2012 | 12:30

Canon se apuca de servicii online cu nume ciudate: Project1709

ACTUALITATE
Canon se apuca de servicii online cu nume ciudate: Project1709

Intr-o lume in care din ce in ce mai multe dintre informatiile noastre sunt gazduite online, cu sau fara voia noastra, Canon si-a propus sa vina cu o solutie de centralizare a unui anumit tip de informatii: fotografiile.

canon

Project1709 este numele intermediar al unui nou serviciu Canon, care momentan se afla in beta. Descris ca o platforma de management de imagini, scopul serviciului este de a agrega o mare parte din imaginile pe care le ai stocate online pe o varietate de site-uri si retele sociale de genul Facebook. La prima vedere, Project1709 are o legatura destul de stransa cu Facebook, permitand utilizatorilor sa comenteze sau sa dea like-uri imaginilor ,,trase” din populara retea de socializare. Pentru ca nici un continut indexat nu este util daca nu poti cauta prin el, site-ul include si un motor inteligent de cautare prin albume. Acesta din urma include posibilitatea de a folosi ca filtre tag-uri deja existente, informatii din EXIF sau alte cateva detalii.

Este suficient sa accesati site-ul si sa va inscrieti in speranta de a primi o invitatie. Din cate se pare, acestea sunt trimise pe sistem primul venit, primul servit. In ceea ce priveste tara pe care o puteti alege in momentul in care completati formularul trebuie mentionat ca Marea Britanie este unica optiunie. Noroc ca o mica minciuna este suficienta si nu exista un filtru pe IP care sa va restrictioneze accesul la site.

In aceasta etapa de dezvoltare, site-ul suporta autentificarea prin Facebook Connect, Google, Yahoo sau Microsoft, urmand ca in secunda urmatoare sa poata trage si imagini din respectivele conturi. Desi lipseste accesul la servicii importante de PhotoSharing precum Picasa, Flickr sau SkyDrive, Canon a promis ca isi va diversifica site-ul pana in 2013 cand ar trebui sa fie lansat in mod oficial.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele