22 feb. 2014 | 12:05

Cupa mondială desfăşurată în Brazilia va fi supravegheată de roboţi

ACTUALITATE
Cupa mondială desfăşurată în Brazilia va fi supravegheată de roboţi

Deşi, la Jocurile Olimpice din Rusia, preşedintele ţării a folosit un număr imens de oameni pentru pază, anul acesta în Brazilia se vor folosi .

Packbot irobot politist supraveghere.

Chiar dacă trăim într-o perioadă în care suntem monitorizaţi în permanenţă, evenimentele importante de pe mapamond au nevoie de un grad sporit de securitate de frica posibilelelor atentate teroriste. Securitatea a fost un subiect foarte important la Sochi luna aceasta şi acest lucru va rămâne neschimbat şi în Brazilia la Cupa Mondială de Fotbal.

În practică, aceasta nu este nici pe departe o idee nouă, în schimb, este prima oară când va fi implementată. Dacă cineva ţine evidenţa, astfel de momente ne apropie din ce în ce mai mult de contextul apocaliptic din filmele Terminator. În total, vor fi 30 de poliţişti roboţi în format PackBot. Aceştia vor avea un preţ de 7,2 milioane de dolari şi vor fi produşi de o companie americană foarte populară din Bedford, Massacusetts cu numele de .

Roboţii vor fi amplasaţi în zonele cele mai populate din cele 12 oraşe din Brazilia în care se vor desfăşura meciuri de fotbal. Ca un mic detaliu, aceştia nu vor fi responsabili doar de depistat indivizi suspecţi, dar şi de descoperit eventuale obiecte cu potenţial periculos.

În trecut, roboţii PackBot au mai fost folosiţi la managementul dezastrului nuclear de la Fukushima din Japonia din 2011. Integrează un sistem de propulsie pentru o viteză maximă de deplasare de 15 kilometri pe oră, iar cele două rânduri de şine evidente în imaginea de mai sus sunt la fel de utile pe teren plan sau accidentat. Ca dimensiuni, cântăreşte aproximativ 18 kilograme şi poate foarte bine să încapă într-un ghiozdan pentru a fi purtat cu uşurinţă dintr-o zonă în alta. Nu lipsesc din ecuaţie nici senzori de temperatură, o busolă electronică, un modul GPS şi un sistem de broadcasting video a ceea ce se petrece în faţa lui.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele