Viitorul e cu iRobot [+VIDEO]

Viitorul e cu iRobot [+VIDEO]

irobot, irobot google ava, irobot google i/o

In aceste zile, in cadrul Google I/O inca un subiect extrem de popular, mai precis cel al roboticii, a tinut capul de afis alaturi de Android.

In colaborare cu AVA, Google a jucat un rol foarte important in partea de interactiune software cu un robotel extrem de inteligent, intitulat nu foarte original iRobot. Fiind un robot autonom care are la baza o colectie impresionanta de senzori (camere 2D/3D, laser de scanare, transducer ultrasonic) si bumperi, noul robot este cel mai inteligent dock pe care il puteti cumpara pentru tableta vostra cu Android. Probabil este si cel mai scump, dar asta este alta poveste.

irobot, irobot google ava, irobot google i/oPe langa faptul ca este extrem de inteligent si se poate descurca si singur cand vine vorba de ocolit obstacole intr-un mediu nou intalnit, cu ajutorul unor led-uri RGB face o treaba foarte buna si din a se inrosi cand loveste totusi ceva sau pe cineva. Cu ajutorul unei tablete ii puteti configura puncte dintr-un traseu prin care trebuie sa treaca si computerul de bord cu procesor Intel Core va face o treaba foarte buna in a duce dispozitivul la destinatie.

Cum asta nu era de ajuns, Google si iRbobot au lucrat impreuna pentru a crea API pentru dezvoltatorii de aplicatii. Astfel va fi din ce in ce mai usor sa interactionati si parametrizati noul robotel. Pretul nu este cunoscut inca, dar are toate sansele sa se apropie de 20 – 30.000 euro.

Sursa: Engadget

Citește și: