25 iun. 2013 | 12:00

Un malware periculos de Android iti deblocheaza aparatul contra sumei de 100 dolari

ACTUALITATE
Un malware periculos de Android iti deblocheaza aparatul contra sumei de 100 dolari

Pentru ca sunt foarte agresivi, iar Android-ul este oaza lor de finantare, noile exemple de virusi nu vin ca o surpriza.

Android Malware Google Play 100 dolari

Deseori apar solutii malware pentru terminalele cu Android, fenomenul este atat de popular, mai ales printre cei care frecventeaza magazine de aplicatii neoficiale. incat astfel de evenimente nici macar nu mai sunt privite ca stiri. Cu toate acestea, uneori mai facem si exceptii pentru a descrie care sunt rezultatul unui anumit nivel de creativitate.

Cei de la Symantec au descoperit un virus care se mascheaza ca antivirus si va tine telefonul blocat contra valorii de 100 dolari. Similar cu o situatie de luare de ostatici, telefonul se misca din ce in ce mai greu pana ajungeti sa vedeti salvarea iubitului vostru aparat doar cu  plata generoasei sume de bani.

Acest malware poarta numele de Android Defender Platinum si face valuri din ce in ce mai mari online. Prima tactica folosita de respectiva aplicatie este sa va scaneze telefonul si sa va informeze eronat ca este in pericol din cauza unui numar mare de infectii. Dupa ce veti refuza sa platiti o perioada indelungata de timp, dupa numeroase avertismente legate de infectii, gadgetul din buzunar va incepe sa se blocheze si chiar sa se inchida. In ultima etapa, va va informa ca toate datele personale vor fi livrate catre un server strain daca nu cotizati.

In astfel de situatii particulare, un antivirus adevarat ajuta destul de mult. In plus, daca evitati magazinele de aplicatii de Android ilicite, din cele mai ,,intunecate colturi ale internetului”, ar trebui sa nu intampinati nici un fel de probleme.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele