12 apr. 2013 | 12:40

Studiu: Aproape nimeni nu-si doreste un BlackBerry

ACTUALITATE
Studiu: Aproape nimeni nu-si doreste un BlackBerry

Un nou studiu publicat azi confirma popularitatea infima de care dau dovada terminalele cu BlackBerry in comparatie cu cele cu Android sau iOS.

studiu preferinte anti ios blackberry

 

Ieri aflam ca 83% dintre oamenii intervievati in cadrul unui studiu recent nu au avut nici cea mai vaga ideea ca sau terminale bazate pe noua platforma precum . Din acelasi amalgam de cetateni, doar 6 procente si-au exprimat entuziasmul pentru noile produse, afirmand cu zambetul pe buze ca urmatorul lor telefon inteligent va fi tot iPhone.

In cazul in care nu si-a revenit inca din infrangerea de ieri, BlackBerry mai primeste si azi o lovitura semnificativa. Un studiu al companiei Raymond James, realizat pe un esantion semnificativ de prospecti clienti de smartphone, a inclus o intrebare simpla. ,,Ce tip de terminal nu ti-ai achizitiona sub nici o forma in viitorul apropiat?” Raspunsurile oferite de participanti au fost simple si subiect. Dupa cum v-ati astepta, sunt multi care nu-si doresc un iPhone (19,7%) si un pic mai multi care nu-si doresc un terminal cu Android (31,3%). Daca valorile enumerate deja par mari, mai aveti in vedere un lucru. Reticenta extrema fata de smartphone-urile cu BlackBerry s-a masurat in 71,4 procente dintre participantii la studiu care au spus ca nu si-ar cumpara un astfel de aparat.

E o situatie foarte trista pentru BlackBerry. Dupa cum ziceam si intr-un articol postat zilele trecute, smartphone-urile canadiene sunt incredibile la prima utilizare, atat ca performanta cat si ca intuitivitate, problema este ca nimeni nu aloca nici macar cinci minute acestor terminale pentru a se lasa convinsi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele