15 nov. 2013 | 10:48

Roboții se pot sinucide? S-a întâmplat în Austria…

ACTUALITATE
Roboții se pot sinucide? S-a întâmplat în Austria...

Deşi pare incredibil, acesta s-ar putea să intre în istorie ca fiind primul caz în care spre propria pierzanie.

aspirator roomba suicidal-robot

Este primul caz de asemenea natură şi are mari şanse să fie şi singurul pentru o lungă perioadă de timp. Este vorba de un robot care, în timp ce proprietarii unui apartament din Austria nu erau acasă, şi s-a deplasat pe o plită încinsă de la un aragaz. Mai departe, a rămas blocat pe respectiva suprafaţă, iar la scurt timp a explodat, provocând un incendiu. Cel puţin acesta este scenariul oferit cu încredere pomprierilor de către proprietarul apartamentului.

,,Nu ştiu ce să zic în legătură cu alegaţiile de sinucidere ale unui robot, în schimb proprietarul insistă că dispozitivul era închis – este un mister cum ar fi putut să se activeze şi să ajungă pe plita încinsă.” Unul dintre pompierii de la faţa locului a povestit un evenimentele unui reporter de la Daily Mail.

Cu toate că incendiul rezultat din eveniment nu a fost unul de proporţii, fumul acumulat în apartament şi pe casa scării a fost suficient pentru a transforma locuinţa într-una nelocuibilă pentru o perioadă de timp.

,,Compania care produce roboţii comercializează dispozitive periculoase. Intenţionez să-i dau în judecată pentru a obţine despagubiri. Mi-au ruinat casa şi totul este afectat de fum.” Din câte se pare, austriacul de 44 de ani ce deţinea robotul este convins că e nevinovat în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. Vă vine să credeți?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele