23 sept. 2013 | 17:45

Primele teste iPhone 5S: Concurenta este depasita detasat

ACTUALITATE
Primele teste iPhone 5S: Concurenta este depasita detasat

La cateva zile dupa lansarea in zece tari a nouluivarf de gama Apple, au aparut primele teste , iar review-urile confirma o performanta de neegalat.

iphone5s Galaxy S4 HTC One comparatie performanta

are un procesor mai special decat orice alt smartphone prezent pe piata. In primul rand este primul construit pe arhitectura de 64 biti. In al doilea rand, desi integreaza doar doua nuclee fizice tactate la 1,3 GHz, vine cu niste diferente de performanta remarcabile atat fata de iPhone-ul 5 lansat anul trecut, cat si fata de Galaxy S4, lansat acum cateva luni. Apple este primul producator care a facut trecerea la un design propriu al nucleelor si acestea sunt compatibile cu un set complet nou de instructiuni descrise in specificatiile standardului ARMv8.

Este incredibil faptul ca, fara sa se inscrie in cursa nebuna dupa SoC-uri cu mai multe nuclee, in care Samsung a ajuns la 8 momentan in Galaxy S4 su Note 3, Apple striveste concurenta in teste de performanta cross-platform. Aceste informatii nici macar nu vin de la o singura publicatie online. Gizmodo ofera doar cateva detalii vizavi de discrepanta de performanta, in timp ce Anandtech detaliaza intr-un mod foarte precis ce mutare revolutionara au reusit sa incropeasca cei de la Apple in cazul noul SoC A7. Nici macar nu are legatura cu puterea de procesare bruta sau cu performanta atinsa de noul GPU. La orice capitol, filozofia aplicata de Apple in noul iPhone 5S este mai performanta.

Pe partea de grafica, in comparatie cu iPhone-ul 5, in teste iPhone 5S foarte solicitante, GFXBench, in care modelul de anul trecut obtinea 14 cadre pe secunda, noul 5S face un salt spectaculos pana la 37 de cadre pe secunda. Motorola Moto X, un alt smartphone de invidiat lansat in ultimele luni, atinge o cifra destul de impresionanta de 25 de FPS-uri, aceasta nu are insa nici o tangenta cu liga in care joca Apple cu noul SoC.

In plus, avem temperaturi mai mici si o autonomie sporita pentru noul varf de gama iesit din Cupertino.

iphone5s Galaxy S4 HTC One GFXBench T.Rex HD Onscreen

iphone5s Galaxy S4 HTC One Geekbench

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele