Cum poate o pisica sa deblocheze un iPhone 5S prin TouchID? [VIDEO]

Cum poate o pisica sa deblocheze un iPhone 5S prin TouchID? [VIDEO]

Se pare ca tehnologia TouchID si asa zisul senzor de amprenta din de fapt nu se rezuma la compatibilitatea cu oameni.

iphone 5s ios 7 deblocare senzor amprenta

Printr-un experiment care a implicat un iPhone 5S si o pisica, o persoana cu foarte mult timp liber a incercat sa asocieze laba pisicii cu senzorul de amprenta din telefon, doar ca ulterior sa incerce sa-l deblocheze folosind acelasi membru. Incercarile au fost incununate de succes si se pare ca acest fapt nici macar nu este o vulnerabilitate a tehnologiei pentru autentificare. Pisicile sunt singurele care au o textura unica a pielii intr-un mod similar cu noi pentru ca metoda sa functioneze.

Chiar daca nu a mers de fiecare data, deoarece laba pisicii trebuia amplasata in pozitia exacta in care a fost inregistrata ca si amprenta, important este ca merge. Incercand sa extinda respectivul test, unul din editorii de la TechCrunch a reusit sa deblocheze telefonul cu podul palmei, cu pielea din jurul incheieturii mainii si multe alte zone de piele. Desi vorbim de un singur om, tot un beneficiu al tehnologiei folosite in acest caz de gigantul din Cupertino este ca niciodata nu a functionat deblocarea cu aceeasi zona de piele de pe membrul opus.

Aceste teste demonstreaza doua lucruri: in primul rand ca senzorul nu se rezuma doar la amprente si in al doilea rand ca este foarte performant si nu poate fi pacalit usor. Ce ziceti?