19 feb. 2013 | 19:19

HTC One – Revelatia smartphone pe care o asteptam?!

ACTUALITATE
HTC One - Revelatia smartphone pe care o asteptam?!

HTC One a fost lansat astazi in cadrul unui eveniment special sustinut simultan in New York si la Londra.

HTC One

De cateva zile internetul abunda in zvonuri, fotografii si fise de specificatii care mai de care mai futuriste si mai strans legate de ultima revelatie a celor de la HTC. Sub numele de HTC One stau toate speantele producatorului taiwanez, care inca mai cred intr-o revenire spectaculoasa si o eventuala detronare a principalului competitor: Samsung cu seria Galaxy S.

Dar oare sa fie acest HTC One revelatia mult asteptata? Ca sa raspundem la aceasta intrebare ar trebui sa analizam putin specificatiile anuntate pe parcursul evenimentului de lansare.

Vorbim de un smartphone de 4,7 inci cu un display Full HD 1080p Super LCD 3 la 468 ppi, protejat de Gorilla Glass 2. Sub capota regasim noul chipset Qualcomm Snapdragon 600 cu al sau procesor quad-core la 1,7GHz, ajutat de cei 2GB RAM. Pana aici nimic iesit din comun, mai ales daca ar fi sa il comparam cu proaspat anuntatul LG Optimus G Pro.

HTC One Argintiu

Se pare totusi ca cei de la HTC si-au dat silinta acum mai mult decat oricand sa sublinieze faptul ca noul HTC One reprezinta un flagship adevarat. Cum? Printr-o serie de noutati aduse unor puncte cheie: constructia, camera foto, sistemul audio, software-ul integrat si disponibilitatea la nivel global. Htc One se lauda chiar si cu prezenta unui senzor IR capabil sa functioneze pe post de telecomanda pentru gadget-urile din casa.

Producatorul a ales sa inoveze in ceea ce priveste constructia, promovand o asamblare zero-gap, adica fara spatiu interior sau cu un spatiu intre componente si carcasa redus semnificativ. Ba mai mult au mers pana acolo incat au integrat o parte dintre antene in carcasa unibody din aluminiu mat. Desi are o carcasa metalica dimensiunile si greutatea nu par iesite din tipare: 137,4 x 68,2 x 9,3 mm si 143 g.

HTC One Carcasa Unibody Aluminiu

Camera foto a fost proiectata de la zero pentru a obtine rezultate demne de un adevarat „smartphone revelatie”. Denumita UltraPixel, camera dispune de un obiectiv cu diafragma f/2.0 si un senzor capabil sa capteze cu pana la 300% mai multa lumina. Ambele camere dispun de stabilizare optica de imagine si sunt capabile sa filmeze Full HD 1080p.

HTC One Camera UltraPixel

Sistemul audio – Boom Sound se remarca prin cele doua boxe integrate pe fata telefonului care vin cu amplificatoare dedicate Beats Sound. De asemenea sistemul beneficiaza de prezenta a doua microfoane „HDR sound” menite sa imbunatateasca considerabil experienta in timpul convorbirilor.

HTC BoomSound

Cat despre software-ul integrat, HTC One ruleaza Android Jelly Bean 4.1.2 impreuna cu interfata specifica a producatorului HTC Sense 5. Pe langa acestea, HTC vine in ajutorul fanilor si viitorilor utilizatori cu o serie de aplicatii proprii care ar trebui sa aduca un plus in utilizarea de zi cu zi. Practic vorbim de HTC BlinkFeed si HTC Zoe. BlinkFeed reprezinta un agregator de stiri si noutati ce se lauda cu un flux continuu de informatii din aproximativ 1400 de surse cu peste 10.000 de articole pe zi. HTC Zoe reprezinta o galerie complexa care permite atat vizualizarea fotografiilor si clipurilor realizate, dar mai ales modificarea, editarea si share-uirea lor intr-un timp cat mai scurt si cu un efort minim.

HTC One Negru

HTC One va fi disponibil in doua variante de culoare: negru si argintiu cu 32GB sau 64GB memorie integrata (fara suport pentru carduri). O noutate consta si in disponibilitatea acestui flagship la nivel global, mai exact in peste 80 de tari si regiuni prin intermediul a 180 de operatori. In cazul in care sunteti nerabdatori, trebuie sa aflati ca va sosi si la noi incepand cu luna martie si va fi disponibil prin Cosmote, Vodafone si Orange. Cat despre pret nu sunt cunoscute inca valorile oficiale, dar banuim ca se va situa in apropierea pragului de 3000 de lei la liber.

HTC One  Revelatia smartphone pe care o asteptam

Au reusit cei de la HTC sa ne impresioneze? Intr-o oarecare masura da. Mai ales ca au adus cateva imbunatatiri si functii mai putin intalnite pana acum si chiar unele in premiera. Se vede clar interesul si efortul depus de producatorul taiwanez care incearca sa isi recastige locul in preferintele fanilor din intreaga lume. In ce masura va reusi sa faca acest lucru urmeaza sa vedem in viitorul apropiat odata cu lansarile din cadrul MWC 2013 si sa nu uitam de mult asteptatul Samsung Galaxy S IV (asteptat la inceputul lunii mai).

Daca pentru moment avem de-a face cu unul dintre cele mai frumoase si mai bine dotate smartphone-uri din piata, aceste caracteristici vor putea straluci cu adevarat doar daca nu sunt lasate in umbra de catre principalul adversar din seria Galaxy S. Pentru moment HTC aduna o serie de bile albe pe piata globala a smartphone-urilor dar urmeaza sa vedem ce ne-au pregatit si principalii competitori: Samsung, Apple si chiar Nokia, pentru ca LG si BlackBerry deja si-au facut publice intentiile.