28 nov. 2013 | 10:45

Două noi reclame Surface 2, două noi atacuri la Samsung şi Apple [VIDEO]

ACTUALITATE
Două noi reclame Surface 2, două noi atacuri la Samsung şi Apple [VIDEO]

Trendul reclamelor cu atac direct la adresa concurenţei continuă, Samsung Galaxy Tab 3 10.1 şi Apple iPad Air în noile reclame Surface 2.

ipad air surface 2 nexus_galaxy_tab_hero

Microsoft se pare că a găsit un sistem care funcţionează când vine vorba de promovarea noilor sale produse. Având în vedere că reţeta atacurilor directe la produsele concurenţei a fost deja folosită în numeroase instanţe, probabil că acesta este celmai eficient mijloc prin care se poate atrage atenţia posibililor clienţi.

Deşi cele două reclame Surface 2 sunt similare din punct de vedere al conţinutui, voi atrage atenţia asupra fiecăreia separat. În prima este comparată recent lansata ce rulează Windows RT 8.1 cu noul iPad Air al celor de la Apple. Cum era de aşteptat, se insistă pe lipsa unui port USB de pe marginea tabletei Apple şi pe lipsa unui port HDMI, cu toate că există un adaptor oficial care îndeplineşte acest rol. În cazul Galaxy Tab 3 10.1, argumentul este că, deşi integrează un port microUSB, aceasta nu este un USB full-size cu funcţie de gazdă ce poate fi folosit pentru conectarea unui stick USB sau a unui aparat foto.

Pe de o parte, aceastea sunt argumente pertinente enumerate de Microsoft în cele două reclame Surface 2, pe de altă parte, Windows RT ca platformă mai are foarte mult de lucru până va ajunge la nivelul iOS sau Android din multe puncte de vedere. Numărul net superior al aplicaţiilor pentru iPad sau Galaxy Tab este doar unul dintre multiplele aspecte la care compania condusă de Steve Ballmer mai are de lucrat până să pună pe aceeaşi pagină un Surface 2. Disponibilitatea Microsoft Office nu mai poate de mult să fie unicul argument.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele