Microsoft isi asuma vina vizavi de esecul Surface RT

, 14 Oct, 16:10

Dupa ce a pierdut sute de milioane de dolari pe subiectul , Microsoft constientizeaza confuzia din jurul platformei Windows RT.

fail microsoft surface rt red

Anul trecut, la momentul lansarii tabletei Surface RT, preinstalata cu o iteratie de Windows al carei rol nu era inteles de foarte multi internauti, Microsoft a pierdut bani. Arhitectura ARM combinata cu noul sistem de operare venea cu prea multe semne de intrebare incat sa se reflecte intr-un succes.

,,Credem ca a existat ceva confuzie in piata anul trecut pe marginea diferentelor dintre Surface RT si Surface Pro.” La cateva saptamani dupa anuntul Surface 2, managerul de produs pentru Microsoft Surface, Jack Cowett a facut un lucru foarte interesant. A recunoscut faptul ca greselile gigantului din Redmond au stat la baza insuccesului intampinat de prima tableta dezvoltata in-house a companiei.

,,Vrem sa ajutam utilizatorii pentru a le fi mai usor [sa inteleaga] ca acestea sunt doua produse diferite, gandite pentru doua tipuri de oameni”.

Din pacate, aceste informatii nu inseamna sub nici o forma ca marea masa a utilizatorilor va putea instala aplicatii clasice x86 in interfata desktop din noul Windows.

Windows RT 8.1, desi include Office si alte cateva unelte reale, nu faciliteaza sub nici o forma realizarea de tablete si alte dispozitive cu noul SO. Mai important este faptul ca nici cea mai noua tableta Microsoft nu este o entitate gandita pentru un fenomen cultural. Partea buna? Gigantul a scos RT din materiale promotionale, motiv pentru care achizitiile de tablete ar mai trebui sa urmeze un trend descendent radical diferit in comparatie cu situatia de acum 12 ani.

La ora actuala, cei mai multi producatori de dispozitive portabile refuza sa anunte ceva nou cu Windows RT si sunt mari sanse ca asumarea greselii de mai sus sa nu influenteze in vreun fel nici vanzarile de Surface, nici celelalte tablete cu , Lenovo, Asus sau Samsung.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

la cate prostii de marketing au facut astia de de la microshit in ultima vrema,ma mir ca nu si-au denumit tableta „surface…no way”

poco manca-mi-ai loco

la cat esti de prost, ma mir ca stii sa scrii. Windows RT a fost gandit sa fie simplu pentru o tableta, asa cum este android la tablete si ios pentru orice produs al lor. Am vazut ca un ios 7 s-a vrut ceva tare, dar este ceva prost facut pentru ca a inceput cu ecrane albastre. Au incercat ei sa fure designul si complexitatea windowsului si a androidului si le-a iesit fix un rahat cu buguri. Din pacate microsoft nu s-a axat pe marketing ca android sau ios, ei s-au concentrat la crearea unui sistem cat mai bun, mai fluid si fara prea multe buguri, ceea ce a si reusit incepand de la windows 7.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail