02 apr. 2013 | 13:10

Dependenta de internet baga oameni in inchisoare

ACTUALITATE
Dependenta de internet baga oameni in inchisoare

Incercand sa se vindece de , un chinez a apelat de buna voie la autoritatile locale pentru a-l trimite la inchisoare.

china dependenta de internet politie

Dupa ce au fost sesizate mai multe cazuri de gameri care au decedat in fata calculatorului din cauza epuizarii fizice, . Cel putin de asta ii era frica unui tanar chinez de 22 de ani care a apelat la politie pentru a-l incarcera, sperand ca se va vindeca de viciul accesului la informatie, fiind astfel departe de un PC.

Situatia raportata zilele trecute a avut loc la un internet cafe din localitatea Hangzhou din provincia chineza Zhejang. Dupa ce a stat doua zile fara oprire in fata unui computer, tanarul si-a dat seama ca nu mai are puterea de decizie necesara pentru a se ridica de la PC. Constientizandu-si nivelul de dependenta, tanarul a initiat un apel la politia locala cu o cerere simpla ,,Inchideti-ma pentru cateva luni, nu ma pot controla.”

La doar 22 de ani, tanarul se pare ca este foarte hotarat sa se lase de internet. Evenimentul descris mai sus a fost doar apogeul unei serii de actiuni care ar fi trebuit sa aiba efecte similare. Initial si-a vandut notebook-ul si smartphone-ul, doar ca la scurt timp sa se angajeze intr-un post cu ore lungi de lucru. Daca nici inchisoarea nu-l va vindeca, cel mai probabil il vom vedea la o clinica de dezintoxicare pentru internauti.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele