09 oct. 2012 | 10:55

Facebook si Twitter mai tari ca sexul?!

ACTUALITATE
Facebook si Twitter mai tari ca sexul?!

Un studiu cu privire la mediul online a concluzionat ca verificarea contului de Facebook sau Twitter poate fi mai palpitanta decat sexul pentru cei ancorati puternic in mediul online.

Facebook mai tare ca sexul

Cercetarea a fost desfasurata in Germania de catre Universitatea din Chicago, care a clasificat activitatea pe retelele sociale, ca fiind la fel de tentanta precum tigarile sau chiar sexul. Una dintre explicatii ar fi ca datorita evolutiei tehnologice, viata pe mediile sociale este mult mai usor de construit, intretinut si verificat periodic. De asemenea oamenii identifica retelele sociale cu ceva extrem de usor de folosit si care nu implica prea multe costuri financiare. Cu alte cuvinte nu doar ca este mai palpitant sa duci o viata online, dar este si considerabil mai ieftin sa te intalnesti la o „cafea virtuala” pe chat-ul de pe Facebook.

Studiul a fost realizat pe un grup de oameni cu varste cuprinse intre 18 si 85 de ani care au folosit smartphone-urile pentru a accesa mediul online. Acestia au fost rugati sa isi monitorizeze si restul nevoilor personale: alcool, tigari, cafea, sex sau orice altceva, pentru ca ulterior sa le compare cu dorinta de a se loga in comunitatea online.

Facebook creaza dependenta

Verificarea conturilor de Facebook, Twitter sau a altor retele sociale a fost plasata in topul nevoilor foarte greu de rezistat sau refuzat. Munca a fost identificata si ea drept o activitate cu sanse mari de a crea dependenta, de unde deducem ca oamenii secolului 21 au tendinta sa imbine utilul cu placutul: munca la birou cu socializarea in mediul online.

Majoritatea au reusit sa amane sau sa ignore dorinte precum: sexul sau cumparaturile, dar au cedat cand a venit vorba de activitatea profesionala sau micile placeri online.

In concluzie, daca dezvoltarea retelelor sociale si a mediului online isi pastreaza trend-ul actual de crestere, in curand vom avea o lume intreaga conectata la internet care va trai mai mult pe Facebook, decat in mediul real. Momentan trebuie sa marturisim ca un astfel de scenariu pare destul de SF, dar nu ne-am mira ca in urmatorii 10-20 de ani sa traim cu totii intr-o retea sociala mai degraba online decat offline.

Voi ce parere aveti? Ce pare mai palpitant: o ieseala in club sau o noapte de „socializat” pe Facebook?