16 ian. 2013 | 12:56

Cati chinezi au trecut online in 2012 si cine castiga din asta?

ACTUALITATE
Cati chinezi au trecut online in 2012 si cine castiga din asta?

Desi nu ar trebui sa vina ca o surpriza pentru cineva, la nivel global numarul celor care nu au acces la internet este semnificativ, mai ales in China.

China rata de adoptie internet

Cu toate acestea, in 2012, China a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de utilizatori de internet. Trecand peste faptul ca cenzura internetului este in floare in cea mai mai populata tara din lume, AP raporteaza ca guvernul chinez a reusit sa conecteze intr-un singur an 51 de milioane de persoane la internet.

Cifra de mai sus este importanta din  doua motive. In primul rand valoarea impresionanta este egala cu populatia statului California, a intregii Spanii sau cu jumatate din Japonia. In al doilea rand, tradeaza un efort impresionant din partea autoritatilor locale de a facilita accesul la informatie, fie ea si cenzurata. Un procent din respectiva crestere a fost datorat numarului foarte mare de internauti care stau pe internet de pe smartphone sau tableta. Numarul acestui tip de utilizatori a inregistrat o crestere de 18,1 procente, ajungand la cifra de 420 de milioane chinezi. Pentru a valida sursa acestor informatii trebuie avuta in vedere sursa intitulata CINIC (China Internet Network Information Center.)

Daca intr-o lume normala o astfel de crestere ar fi fost trecuta in revista si atat, in cazul de fata deja a inceput exploatarea potentialului de business al acestor cifre. Tim Cook de la Apple, de exemplu, s-a intalnit cu Xi Guohua, Presedinte China Mobile, saptamna trecuta pentru a discuta o . Pentru ca numarul de abonati la telefonie mobila si internet se poate transforma relativ usor in utilizatori de tablete, la sfarsitul acestei saptamani se va incepe comercializarea noului iPad si a micutului iPad mini in China. Acesta este doar unul din exemplele de  de care da dovada Apple.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele