06 aug. 2013 | 16:15

Android Device Manager – Google anunta o alternativa oficiala la Find My iPhone

ACTUALITATE
Android Device Manager - Google anunta o alternativa oficiala la Find My iPhone

Google a anuntat in sfarsit o alternativa la care ar trebui sa va ajute sa va recuperati terminalele, Android Device Manager.

Google Android Device Manager

Au trecut trei ani de cand Find My iPhone a permis sa-si gaseasca terminalele pierdute pe o harta, sa le faca sa sune sau sa stearga toate informatiile de pe ele de la distanta. Dupa atat timp, Google si-a anuntat propriul serviciu similar, Android Device Manager, printr-o postare pe blogul oficial. Pentru ca nu este deloc absurd sa va pierdeti telefonul, sa vi-l uitati printr-un bar sau sa va fie furat, aveti nevoie de o solutie simpla si eficienta pentru a incerca sa-l recuperati. Nu de alta, dar piata terminalelor high-end la mana a doua a explodat in ultimul an si ar fi pacat sa simtiti ca nu ati facut tot ce va era in putinta pentru a reintra in posesia lui. Android device Manager este numele la care s-a gandit gigantul din Mountian View pentru acest pachet de functii.

Foarte similar cu solutia oferita de Apple, serviciul celor de la Google are cateva elemente comune cu Find My iPhone, dar are si cateva lipsuri. Desi puteti dintr-o interfata web sa va faceti smartphone-ul sa sune sau puteti sterge tot de pe el, nu-i puteti asocia un cod complicat de deblocare si nici nu puteti activa o functie prin care sa fiti avertizati prin email atunci cand isi schimba locul, in cazul in care este inchis. Acestea sunt functii pe care posesorii de iDevice-uri le au de foarte mult timp, indiferent daca folosesc un iPhone, un iPad sau un iPod Touch.

Trecand peste neajunsurile alternativei Google, care inca nu a vazut lumina reflectoarelor, ar trebui sa vedem compatibilitate cu dispozitivele care ruleaza Android 2.2 sau mai nou. Android Device Manager ar trebui sa fie lansat pana la sfarsitul acestei luni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele