18 oct. 2012 | 13:15

Whispercast ajuta la implementarea Kindle-urilor in educatie

ACTUALITATE
Whispercast ajuta la implementarea Kindle-urilor in educatie

Un nou program al celor de la Amazon s-ar putea sa mareasca considerabil rata de adoptie a dispozitivelor Kindle in mediile educationale si enterprise. Tot cconceptul graviteaza in jurul inlocuirii manualelor clasice cu ebook reader-e.

Amazon Whispercast

Whispercast este numele unui nou serviciu Amazon care permite institutiilor educationale si scolilor sa distribuie continut precum PDF-uri si ebooks in format electronic. Avand in vedere preturile exorbitante ale cartilor in licee si facultati, Amazon spera ca mediul enterprise sa fie tinta principala pentru acest serviciu, insa universitatile au mai mari sanse sa fie primele care adera la acest program. Aceasta directie a companiei este mai evidenta ca niciodata acum ca preturile ultimelor modele de Kindle sunt mai mici ca niciodata. Daca tot vorbim de dispozitive, clientii acestui program beneficieaza de oferte speciale cand vine vorba de achizitii in masa de ebook readere.

Fata de programul asemanator instaturat de Apple in urma cu aproximativ 1 an, avantajul solutiei Amazon sta in aspectul cross-platform al intregii campanii Whispercast. Practic, tot continutul care se proapaga catre anumiti utilizatori prin acest serviciu este disponibil si prin aplicatiile Kindle disponibile pentru Windows, Android, OS X si iOS.

De aceasta data, Amazon pare ca s-a gandit la tot. Pentru distributia organizata de continut, organizatiile permit categorizarea utilizatorilor in clase sau grupuri in functie de diferite criterii. Ca de fiecare, data nici acest sistem nu este perfect. In schimb, distributia usoara de continut combinata cu pretul dispozitivelor si partea ecologica a eliminarii hartiei tiparite din ecuatie reprezinta cu siguranta un pas in directia corecta. Mai ramane acum sa asteptam cativa ani pentru ca persoanele cu suficient de mare influenta de la noi sa constientizeze aceste aspecte favorabile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele