11 oct. 2012 | 16:29

Sharp lanseaza primul telefon cu display IGZO din lume – Aquos Zeta SH-02E

ACTUALITATE
Sharp lanseaza primul telefon cu display IGZO din lume - Aquos Zeta SH-02E

Sharp lanseaza Aquos Zeta SH-02E, primul telefon din lume care va folosi un ecran de tip IGZO. Marea lansare va fi sustinuta de catre operatorul japonez NTT DoCoMo, terminalul urmand sa fie disponibil exclusiv pentru clientii sai.

Sharp Aquos Phone Zeta SH-02E

Sharp Aquos Phone Zeta SH-02E

Pentru cei care nu stiu in ce consta noua tehnologie IGZO (indium gallium zinc oxide), aceasta ofera un nivel crescut de transparenta in comparatie cu LCD-urile obisnuite. Cu alte cuvinte, este redusa semnificativ nevoia de lumina din spate (backlight) si de aici rezulta un consum scazut de energie. Mai mult decat atat, panourile fabricate cu ajutorul acestei tehnologii vor suporta si o densitate marita a pixelilor.

Pe langa aceasta premiera, smartphone-ul japonez se lauda si cu o fisa de specificatii demna de invidiat: display de 4,9 inci cu rezolutie 1280 x 720, procesor quad core S4 Pro la 1,5 GHz, grafica Adreno 320, camera de 16 megapixeli, NFC si compatibilitate pentru retelele LTE. Dupa cum noteaza si engadget.com, unul din punctele slabe ale noului Sharp Aquos Zeta ar fi ca ruleaza Android 4.0, dar avand in vedere platforma hardware, mai mult ca sigur va beneficia de un update ulterior.

Momentan nu cunoastem mai multe detalii despre pret sau disponibilitatea si pe alte piete decat cea japoneza.