23 nov. 2012 | 11:00

Samsung spera sa se imbogateasca din intelegerea Apple/HTC

ACTUALITATE
Samsung spera sa se imbogateasca din intelegerea Apple/HTC

Incredibil dar adevarat, dupa intelegerea dintre HTC si Apple, ambele companii au facut o treaba foarte buna in a ascunde orice detaliu legat de respectivul pact. Din pacate, Samsung spera sa imbogateasca scotand la iveala niste aspecte din respectivul tratat.

Apple versus htc intelegere publica

Intr-o intorsatura curioasa de evenimente, Samsung a inaintat jdecatorul Pahul S Grewall din SUA o hartie prin care spera sa afle toate detaliile aferente contractului dintre HTC si Apple. Argumentul adus de Samsung este legat in particular de pretul pe care il plateste HTC pentru utilizarea patentelor Apple si de patentele efective pentru care Apple si-a aratat dispozitia de a le licentia. Daca printre patentele licentiate contra cost, se numara unele pentru care Apple i-a cerut judecatorului interdictia comercializarii anumitor produse Samsung, producatorul coreean va atrage atentia asupra faptului ca noile smartphone-uri si tablete nu dilueaza piata de gadgeturi. Atata timp cat compania lui Tim Cook este de acord cu disponibilitatea pe piata a unor HTC-uri cu functii similare cu ale iPhone-ului este evident ca Samsung nu face mai mult rau decat si-a facut Apple singur.

Plecand de la acest argumente a fost evident pentru judecator faptul ca Samsung avea dreptate si ca lucrurile chiar s-ar fi putut rezuma doar la pretul corect nu la principii legate de folosirea ilegala a unor patente. Ca urmare, Apple trebuie sa prezinte contractul in forma sa completa in tribunal in zilele urmatoare insa doar avocatii Samsung vor avea acces la el, internautii nu vor avea acelasi beneficiu. Voi nu sunteti curiosi care au fost termenii intelegerii dintre Apple si HTC?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele