28 aug. 2012 | 11:20

Dupa proces, Apple a decis ce vrea sa interzica in SUA

ACTUALITATE
Dupa proces, Apple a decis ce vrea sa interzica in SUA

Desi incheierea procesului cu un verdict nu inseamna foarte mult, avand in vedere posibilitatile nenumarate de apel, Apple se pregateste de etapele urmatoare.

Dupa proces Apple a decis ce vrea sa interzica in SUA

Pe langa suma destul de generoasa pe care trebuie sa o primeasca Apple de la Samsung, gigantul din Cupertino a decis sa profite de verdictul juriului pentru a cere judecatorului o interdictie la comercializarea in SUA a mai multor smartphone-uri. Merita retinut faptul ca in respectiva lista nu sunt trecute toate telefoanele implicate in proces, in parte din cauza faptului ca nu se mai comercializeaza in SUA. Mai precis, lista de 8 telefoane pentru care Apple spera sa obtina interdictie de comercializare include:

  • Galaxy S 4G
  • Galaxy S2 (AT&T)
  • Galaxy S2 (Skyrocket)
  • Galaxy S2 (T-Mobile)
  • Galaxy S2 Epic 4G
  • Galaxy S Showcase
  • Droid Charge
  • Galaxy Prevail

Dupa cum se vede vorbim in special de variante de Galaxy S II personalizate de catre Samsung pentru diversi operatori de telefonie de peste ocean. In cererea de interdictie de comercializare inaintata curtii s-a atras in special atentia asupra faptului ca respectivele aparate incalca patente detinute Apple.

Chiar daca prin faptul ca au castigat procesul au mari sanse sa castige si aceasta decizie, lucrurile sunt un pic mai complicate. In cadrul unei audieri ce va avea loc pe 20 septembrie, Apple trebuie sa demonstreze ca vanzarea respectivelor aparate afecteaza intr-un mod iremediabil si comercializarea de produse create in Cupertino.

Mai trebuie mentionat faptul ca in SUA exista deja activa o interdictie a comercializarii de tablete Galaxy Tab 10.1 chiar daca juriul nu a stabilit ca respectiva tableta ar incalca proprietatile intelectuale ale Apple.  Legat de acest subiect, Samsung se straduieste sa inlature interdictia comercializarii, iar Apple vrea sa interzica si comercializarea tabletelor Galaxy Tab 10.1 cu 3G.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele