26 mai 2022 | 16:25

Se dau 120.000 de euro de la stat în 2022. Ce condiție trebuie să îndeplinească românii pentru a îi primi

Social
Se dau 120.000 de euro de la stat în 2022. Ce condiție trebuie să îndeplinească românii pentru a îi primi
Se dau ajutoare de 120.000 de euro de persoana. Cine beneficiaza

Sunt vești bune pentru o anumită categorie de români după ce s-a anunțat că se dau 120.000 de euro de la stat în 2022. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească românii pentru a primi aceste sume de bani. Toate amănuntele, în articolul de mai jos.

Ajutor de 120.000 de euro de persoană de la Comisia Europeană. Cine beneficiază

Sunt veşti bune pentru românii care fac agricultură în țară. Aceştia pot primi de la Comisia Europeană până la 120.000 de euro de persoană, suma reprezentând un sprijin pentru cei din sectorul agroalimentar în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, Comisia Europeană informează că a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 300 de milioane de euro, cu scopul de a-i ajuta pe agricultorii români după pandemia de coronavirus.

Banii, acordați sub formă de subvenții directe

Comisia Europeană mai anunță că schema de ajutor financiar a fost aprobată în temeiul cadrului temporar în ceea ce privește ajutoarele de stat. Astfel, în cadrul schemei, sprijinul public va lua forma unor subvenţii directe de până la 120.000 de euro pentru fiecare beneficiar.

De ajutorul financiar vor putea beneficia toate Întreprinderile Mici şi Mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în sectorul agricol, al pescuitului, al acvaculturii, precum şi al industriei alimentare.

Ce se urmărește cu aceste ajutoare pentru fermieri

De asemenea, măsura urmărește atenuarea deficitelor de lichidităţi cu care se confruntă aceste întreprinderi, precum şi recuperarea unei părţi din pierderile pe care le-au suferit din cauza pandemiei de coronavirus şi a măsurilor restrictive pe care autorităţile române au trebuit să le impună pentru limitarea răspândirii virusului, informează Mediafax.

De asemenea, Comisia Europeană a ajuns la concluzia că schema românească de ajutor este în conformitate cu condiţiile cadrului temporar.

Românii cu venituri mici primesc vouchere de 50 de euro

Pe de altă parte, românii cu venituri mici vor fi ajutați de către Guvern pentru a trece mai ușor peste perioada grea din punct de vedere economic în care se află România.

Astfel, de la 1 iunie va începe distribuția de vouchere în valoare de 250 de lei, iar banii vor putea fi cheltuiți pe mese calde sau cumpărarea de alimente. Peste 2,3 milioane de pensionari care au pensii de sub 1500 de lei pe lună vor beneficia de vouchere de 50 de euro la două luni.

Cardurile cu cei 250 de lei vor avea întârzieri

Conform ministrului Investiţiilor, Marcel Boloş, cardurile vor ajunge la români prin poştă, însă nu toți le vor primi de la 1 iunie. Astfel, ministrul spune că românii care nu vor primi cardurile până la finalul lunii iunie, vor primi banii retroactiv în următoarea lună.

Beneficiarii voucherelor vor putea cumpăra cu ajutorul lor pâine, cartofi, ulei, orez, carne de pui şi ouă, în valoare de cei 250 de lei.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Alertă maximă la Palatul Buckingham. Ce se întâmplă cu Regele Charles
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1 Mai
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
RĂSTURNARE de situație privind ADERAREA la SCHENGEN! AU anunțat
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro