26 apr. 2024 | 15:57

Se schimbă vremea radical. Se întâmplă chiar din ziua de Florii, anunţ de ultimă oră de la ANM

Vremea Meteo
Se schimbă vremea radical. Se întâmplă chiar din ziua de Florii, anunţ de ultimă oră de la ANM
Directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a dezvăluit cum va fi vremea în următoarele zile.

Directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a oferit noi informații privind evoluția vremii în următoarele zile. Vom fi martorii unei noi schimbări bruște a prognozei meteo. Cum va fi vremea începând din ziua sărbătorii Floriilor.

Cum se schimbă vremea în următoarele zile

Ultimele zile au foat marcate de precipitații abundente, furtuni, intensificări de vânt și în unele zone chiar de grindină, în ultimele zile. În zonele de munte, precipitațiile au luat forma lapoviței și ninsorilor. Temperaturile au scăzut drastic în termometre, chiar la mijlocul lunii aprilie.

Prognoza actualizată indică o nouă schimbare bruscă a condițiilor meteorologice. Vremea se va încălzi în următoarele zile, iar de Florii temperaturile vor atinge chiar și 25 de grade. Directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a oferit noi informații în acest sens.

Prognoza meteo pentru început de weekend

Sâmbătă, 27 aprilie 2024, vremea se va încălzi. Totuși, este posibil ca în continuare, în unele zone din partea vestică a României, precum și în regiunile montane să se raporteze precipitații, averse slabe sau ploi abundente, însă cele din urmă izolat. De asemenea, la munte, vântul se va intensifica.

Vremea va fi, în general, frumoasă și în încălzire, a spus directoarea ANM.

„Inclusiv în Capitală, mâine contăm pe 22 de grade, duminică 23…24 de grade, pentru ca săptămâna viitoare și în capitală să ne apropiem de ceea ce înseamnă pragul unei zile de vară, 24…25 de grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu.

Anunțul directoarei ANM, Elena Mateescu, privind ziua sărbătorii Floriilor

Vremea în următoarele zile va fi, în general, frumoasă, a anunțat Elena Mateescu. Temperaturile, în mod deosebit în partea de vest a României, vor crește, atingând valoarea de 25 de grade.

„Chiar începând de mâine (sâmbătă, 27 aprilie – n.r.), vom avea o vreme în încălzire în cea mai mare parte a țării. Contăm pe valori de 17-23 de grade, apoi duminică, în ziua sărbătorii Floriilor, deja vorbim de valori în jurul a 25 de grade”, a spus directoarea ANM la Antena 3.

Cum va fi vremea la începutul lunii mai 2024

Elena Mateescu a vorbit și despre evoluția vremii în săptămâna ce urmează. Astfel, întreg ecartul, de la o zi la alta, nu va prezenta variații foarte mari de temperatură. Valorile termice se vor situa în intervalul 17-27 grade Celsius, potrivit directoarei ANM.

Primele zile ale lunii mai vor aduce temperaturi apropiate de 24-26 grade Celsius în mai toată țara, a spus Elena Mateescu pentru sursa citată. Cele mai ridicate temperaturile vor fi înregistrate în partea de vest, sud-vest și sud a României. Pe litoral se vor înregistra în jur de 19-20 de grade.

Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi. Riscul este foarte mare
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Capital.ro
Românii au de așteptat mai bine de 40 de zile până vor primi pensia următoare! Când intră banii în luna iunie
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
DISPARE o categorie de PENSIE. Până CÂND poți depune ACTELE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro