Este unul din alimentele de bază pentru fiecare dintre noi, dar niciodată nu vom putea compara pâinea din comerț cu o pâine pufoasă și gustoasă ca la bunica acasă. Așa că, te invităm să descoperi rețeta la care ai nevoie doar de 4 ingrediente, și cu siguranță te va cuceri.
Deși alegem să cumpărăm pâinea din magazine, majoritatea dintre noi suntem conștineți de conținutul de E-uri și alți amelioratori, majoritatea regăsiți în ceea ce găsim în comerț.
Știm, este ceva mai complicat să faci zilnic pâine acasă, dar orice am face și orice am zice, nu se compară nimic cu o pâine pufoasă și gustoasă ca la bunica acasă.
De fapt, nici nu-ți poți imagina cât de ușor este să faci o pâine delicioasă acasă. Cu doar 4 ingrediente, 5 minute din timpul tău și fără un aparat, poți face o pâine care arată ca scoasă direct din brutărie.
Această rețetă este ideală pentru începători. Este adevărat că poate fi un pic înfricoșător să te apuci de făcut pâine, având în vedere că există amestecul, frământarea, ridicarea aluatului, etc.
Și, dacă crezi că nu poți fi în stare să faci pâine, atunci această rețetă ultra-ușoară este pentru tine. Secretul acestei pâini incredibile de casă este un timp mai lung de creștere a aluatului decât rețetele convenționale.
Prin urmare, este necesar să-l faci în avans. Aluatul va avea nevoie între 8 și 24 de ore pentru a fi crescut. Cu cât lași aluatul să se odihnească mai mult, cu atât mai bună va fi pâinea ta de casă.
Așadar, poți începe să pregătești pâinea cu o zi înainte de masă sau dimineața înainte de a merge la serviciu. În ambele cazuri, rezultatul va fi întotdeauna excelent.
Pregătirea aluatului în sine necesită foarte puțin timp. Acest lucru face ca această rețetă să fie mult mai ușor de făcut în zilele lucrătoare decât alte rețete clasice de pâine.
Ingrediente
Se toarnă făina, sarea și drojdia în recipient. Se amestecă aceste ingrediente pentru câteva secunde cu lingura de lemn, apoi adaugă apa fierbinte în recipient.
Amestecă timp de un minut până când aluatul este omogen și apa este bine încorporată. Nu este nevoie să frămânți și nu-ți face griji dacă aluatul are un aspect ciudat, este normal.
Acoperă recipientul cu o folie alimentară, apoi lasă aluatul să stea la temperatura camerei timp de 8 până la 24 de ore.
Aluatul de pâine va face mici bule. Cu aproximativ 90 de minute înainte de a servi pâinea, pune aluatul pe o suprafață presărată cu făină.
Pune făină pe mâini și formează o bilă. Pentru a face acest lucru, trage pur și simplu marginile aluatului pe deasupra.
Lasă aluatul să se odihnească din nou timp de aproximativ 30 de minute. Preîncălzește cuptorul la 230 de grade și pune vasul în care ve găti pâinea în cuptor pentru a-l preîncălzi.
După ce ai lăsat aluatul de pâine să stea și ai preîncălzit cuptorul timp de 30 de minute, folosește un cuțit ascuțit pentru a traversa partea de sus a aluatului.
Unge ușor cu ulei vasul de gătit. Poți folosi un spray pentru a pulveriza ușor uleiul. Acum este momentul să iei aluatul și pune-l în vasul fierbinte și acopeă-l cu un capac și apoi introdu-l în cuptor, timp de 30 de minute.
Scoate capacul și asă pâinea timp de 10-15 minute până când partea de sus este bine rumenită. Și, gata, ai acum o pâine pufoasă și gustoasă ca la bunica acasă. Poftă bună!