Rețeta de pâine nu poate fi preparată dacă ingredientele nu sunt cântărite cu mare atenție. În caz contrar, pâinea nu va ieși așa cum trebuie. Multe gospodine fac greșeli atunci când o prepară. În primul rând, adaugă prea multă făină în pâinea de casă. Ce se întâmplă dacă pâinea de casă are prea multă făină în compoziție?
Pâinea de casă este preferata tuturor românilor. Majoritatea gospodinelor preferă să facă ‘manual’ pâinea și să nu apeleze la mașinăriile automate pentru așa ceva, dar totuși, există și câteva greșeli majore. Pâinea de casă nu este deloc un preparat pretențios, însă pentru a obține rezultatul mult dorit, trebuie să fiți atenți la cantitățile folosite.
Puteți folosi un cântar sau o cană gradată, mai ales în momentul în care cântăriți făina. Acesta este cel mai important ingredient, drept urmare, trebuie să aveți mare grijă la el. Când vine vorba de coacerea pâinii, poate fi extrem de greu de știut câtă făină să folosiți.
Una dintre greșelile mari este adăugarea făinei în cantități prea mari. În plus, făina trebuie cernută înainte de a o adăuga în compoziție. În acest fel, făina ajută aluatul să crească și a-i oferi pâinii o textură cât mai bună.
Vezi și: Cum faci cea mai bună pască de post. Secretul ca să îți iasă delicioasă
Majoritatea rețetelor de pâine nu impun folosirea unei cantități exacte de făină. De regulă, cele mai multe rețete de pâine de casă au rezultate mai bune atunci când raportul dintre făină și apă este de 2:1. Așadar, pentru fiecare măsură de făină, aveți nevoie de o jumătate de măsură de apă.
Cu toate acestea, adăugarea de prea multă făină în aluat poate duce la un aluat prea dens, neaerat. În plus, pâinea va ieși pufoasă, dar se va și usca mai rapid atunci când vreți să o consumați. La final, pâinea nu va avea textura dorită, asta pentru că făina prea multă face ce aluatul să se aplatizeze prin eliberarea de gaz, înainte ca acesta să fie gata de crescut.