Dacă obișnuiești să achiziționezi des pâine sau alte produse de panificație, trebuie să știi un detaliu important. Potrivit unor voci, culorile de pe ambalaje nu sunt alese la întâmplare, ci au o semnificație exactă. Află în continuare ce secret ascunde banda clips cu care se închide materialul de împachetare.
Românii sunt mari iubitori de produse de panificație. O pâine albă delicioasă, cu crustă crocantă și pufoasă la interior îți atrage privirea la orice magazin sau supermarket. Puțini cumpărători știu însă, secretele acestui produs. Ambalajul său ascunde detalii necunoscute de publicul larg.
Știai că nuanțele de la banda clips cu care se închide ambalajul pâinii au o semnificație specifică? Potrivit unor informații distribuite de o internaută în mediul online, fiecare culoare indică ziua în care pâinea sau produsul de panificație a fost copt în brutărie, după cum urmează:
Materialul în care au fost prezentate detaliile mai sus expuse a devenit viral în mediul online. Totuși, unii au privit cu mult scepticism informațiile. În România, produsele de panificație prezintă de cele mai multe ori ambalaje închise cu bandă clips roșie sau albă.
În funcție de materialul din care este confecționată banda clips, aceasta poate să permită (sau nu) inscripționarea datei și lotului din care face parte produsul ce va fi expus spre vânzare.
Potrivit producătorilor în domeniul, clipband-ul reprezintă o soluție eficientă și practică pentru ambalarea produselor de panificație, fără mențiunea că nuanța acesteia este importantă.
Unele voci spun că nuanța de la banda clips ar putea avea o semnificație în unele state din Occident, însă nu și în România, unde este proiectată pentru închiderea pungilor preformate cu ajutorul mașinilor de clipsat manuale sau automate. În unele cazuri, clipsul poate fi reutilizabil.
În altă ordine de idei, unele voci susțin că și în cazul produselor din gama lactatelor se urmează astfel de instrucțiuni în ceea ce privește ambalarea. Capacele folosite la cutiile de lapte ar indica nivelul de grăsime al alimentului, susțin unii.
În general, ar exista 4 tipuri de culori de capace: alb, roșu, verde și albastru deschis. Capacul alb indică, spun unii, lapte neomogenizat. Cel roșu prezintă un conținut de cel puțin 3 la sută grăsimi. Laptele bătut ar fi mereu ambalat în recipiente cu capac verde, iar cel degresat în sticle cu capac albastru deschis.